Sport

Benedek Tibor végig bízott a sikerben, de az elkerülte a válogatottat

A férfipólósaink szövetségi kapitánya csalódott a vereség miatt, de előre néz.

Nagy csatát hozó, izgalmakban bővelkedő, kiélezett összecsapásra számítottunk Montenegró ellen, megkaptuk, de 8–5-ös arányú vereség lett a vége. A bronzérem még meg lehet, ha legyőzzük Görögországot, de az olimpiai kvóta megszerzésének esélye távolabbi időpontra csúszott, a belgrádi vízilabda-Eb-n már nincs esély a megkaparintására.

Leghamarabb áprilisban, Triesztben nyílhat rá alkalom, ott 12 csapat küzd majd négy helyért. Azon a viadalon öt, vagy ha az óceániai térség nem képviselteti magát, akkor hat európai válogatott vehet majd részt, mégpedig a kontinensviadalon elért helyezése alapján. Ebben a sorrendben már nem szerepelnek majd azok a csapatok, amelyek előzőleg szereztek kvótát.

Benedek Tibor értékelt a mérkőzés után:

Pici dolgok döntöttek, ahogy mindig egy ilyen nehéz meccsen, egészen a negyedik negyed közepéig biztos voltam benne, megnyerhetjük. Két góllal vezettek, amikor még mindig két és fél perc maradt, és egy fórunk is volt, tehát az esély megvolt. Nyilván nem fér bele, hogy az ilyen helyzetben kiessen a játékos kezéből a labda, de ez nem az ő hibája. A hasonló helyzeteket kíméletlenül be kell lőni, amikor ilyen nagy a tét. Nem így tettük, ezért kikaptunk

– mesélte a szakvezető a 24.hu-nak.

Arra a kérdésre, mennyire fárasztotta le a tanítványait a montenegróiak kőkemény védekezése, a következőképp válaszolt a szövetségi kapitány:

Úgy láttam, ez a verekedés idegileg felőrölte a csapatot. Nagyon küzdöttek, ezt látszott, emiatt a támadójátékuk szinte veszélytelen maradt” – mondta, majd úgy folytatta, kiegyenlített volt a játék képe: bár a a támadásaink nem mentek, a védelmünk viszont jól muzsikált.

Az interjú végén kiemelte, még mindig jobb felállni a dobogóra, mint lecsúszni róla. Ezzel a játékosai is tisztában vannak.

Bármennyire el vannak keseredve most, szép utat jártak be idáig, ezért nem lenne méltó, ha nem ugyanazzal az odaadással folytatnánk a továbbiakban

– utalt férfiválogatott mestere a görög válogatott elleni Eb-bronzmeccsre, amely szombaton 16 óra 15 perckor lesz a kibővített, 16 ezer fő befogadására alkalmas belgrádi Kombank Arénában.

(Dzsubák Tamás, Belgrád)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik