Élő Sport

Kiütéses bravúrgyőzelemmel Európa-bajnoki döntős a női pólóválogatott

Nagyszerű védekezéssel kezdett a magyar válogatott, a kapuban Gangl Edina az első négy olasz lövést hárította. Mindeközben támadásban Keszthelyi Rita és Kisteleki Hanna szép gólt lőtt, így az olasz szövetségi kapitány Fabio Continak időt kellett kérnie. Ennek eredményeként össze is jött az első olasz gól. Ezt követően az első magyar emberelőnynél – amelyet három olasz előzött meg – Bujka Barbara a kapu mellé pöccintette a labdát – írja összefoglalójában az MTI.

A második felvonás újabb olasz fórral, valamint Gangl-védéssel indult, támadásban pedig Illés Anna volt eredményes. A háromgólos előnyért kettős létszámfölényben támadhatott a magyar válogatott, és újfent az oroszok elleni fontos csoportmérkőzésen az utolsó, mindent eldöntő lövést magára vállaló Illés célzott pontosan.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az olaszok az ötödik előnyüket is elhibázták, majd akcióból közelebb zárkóztak ugyan (4-2), de a hatodik létszámfölényes helyzetüknél ismét Gangl volt a végállomás.

Nem sokkal később Bujka szakadt el emberétől, és lőtt a hálóba. Egy perccel a nagyszünet előtt megtört az olaszok rossz sorozata: értékesítettek egy előnyt. A magyarok emberelőnyből növelhették volna a különbséget, ám kifutottak a támadóidőből.

A fordulást követően rögtön nőhetett volna Bíró Attila együttesének előnye, de Keszthelyi kísérletét blokkolták. Aztán jó védekezés után fordulhatott a fehér sapkában játszó magyar válogatott és Czigány Dóra hajszálpontos lövéssel visszaállította a háromgólos különbséget, az ezt követő emberelőny viszont kimaradt. Az olaszok a következő támadásuknál kétszer is létszámfölényben játszhattak, ám előbb Gangl hárított, majd jó volt egy blokk. Két perccel a negyed vége előtt már öt gólra nőtt a különbség, előbb Keszthelyi megúszás után, majd Illés átlövésből volt eredményes (8-3).

Szépítettek az olaszok a zárófelvonás elején, amire Bujka válaszolt, s egyúttal jelezte, ezúttal elmarad az előny elherdálása, amit Keszthelyi Rita előzőleg “magyar betegségnek” nevezett.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A különbséget Kisteleki növelte tovább, majd az olaszok még szépítettek (10-5).

A női tornáról csak a győztes jut ki a riói olimpiára, e mellett a márciusi hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni.  A négy közé jutással a magyar csapat már biztosította, hogy ha nem nyeri meg a kontinensviadalt, akkor ott lesz Hollandiában, ahol további négy válogatott szerez riói indulási jogot.

Eredmény – Vízilabda Európa-bajnokság, nők, elődöntő:

Magyarország-Olaszország 10-5 (2-1, 3-2, 3-0, 2-2)

Köszönjük kitartó figyelmüket!

Maradjanak továbbra is gép- és mobilközelben, mert 20 óra 15 perctől a férfiválogatott elődöntőjének közvetítésével ismét jelentkezünk. Addig is jó étvágyat, jó pihenést.

A végeredmény: 10-5

Végig parádéztak a magyar lányok, le a kalappal Bíró Attila, a stáb és az összes játékos előtt.

Kistelekié a 10. magyar gól

Földbe döngölik a lányok az olasz csapatot, amely állítólag jóval esélyesebb volt tőlünk. Állítólag.

Kiütjük az olaszokat

Ne szóljuk el, de Illés újabb góljával már 8-3-ra vezetünk. Azonnali olasz időkérés.

Micsoda átlövés!

Czigány Dóra elképesztő erejű lökete kötött ki a jobb alsó sarokban. 6-3 IDE.

Csak így tovább csajok!

Folytatódik a meccs, Keszthelyi célzott pontatlanul a harmadik negyed első akciójának zárásaként.

Zárkózik Olaszország

Egy távoli bombával nem tudott mit kezdeni Gangl, aki egy perccel később emberhátrányban mutatja be a sokadik földöntúli bravúrját a meccsen.

Elléptünk hárommal!

Illés kettős emberelőnyben talált be ismét, így már 4-1 áll az eredményjelzőn négy perccel a nagyszünet előtt.

Elhoztuk a labdát

Sajnos nem sikerült góllal zárni az első támadást a második negyedben.

Garibotti szépít

Pedig lövésénél át sem haladt a labda a képzeletbeli gólvonalon.

Olasz időkérés

Nem ilyen kezdésre számítottak az itáliaiak, mesterüknek a negyed felénél akadt beszélni valója tanítványaival.

Máris 2-0 ide

Kisteleki Hanna egy megúszás végén szerezte meg a második magyar gólt. Gangl Edina pedig továbbra is világklasszishoz méltóan véd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik