Sport

Vízilabda-Eb: a szerbek bucira verték az oroszokat

A világbajnok és címvédő szerb férfi vízilabda-válogatott már a legjobb négy közé jutott. A görögök röhögnek a markukba, mert ők is.

A belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon Szerbia 15-5-re verte azt az orosz csapatot , amely a csoportkör utolsó mérkőzésén hatalmas meglepetésre egy góllal 9-8-ra legyőzte Görögországot. Ezzel Magyarország mögött második lett Oroszország, viszont rákerült a szerb ágra, miközben Görögország a negyeddöntőben a jóval könnyebb játékerőt képviselő Spanyolországgal találkozott.

A görögök köszönték szépen és a hétfői első férfi negyeddöntőn 6-2-re nyertek, így ők is mosolyogva jutottak tovább. Mondjuk úgy: remekül taktikáztak.

A férfi tornán egyetlen kvóta talál gazdára, de a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói olimpiának.

Ezért Szerbia sikere azt jelenti, hogy Benedek Tibor szövetségi kapitány csapatának a fináléba jutás biztosan olimpiai kvótát eredményezne, ugyanis a szerbek a görög együttessel találkoznak az elődöntőben, de már mindkét gárda olimpiai résztvevő. Ehhez azonban kedden, azaz ma le kell győzzük a regnáló olimpiai bajnokot, Horvátországot a nyolc között.

Amennyiben nyerünk, az olasz-montenegrói párharc győztesével meccselhetünk a fináléba kerülésért, egyúttal az olimpiai kvótáért, ha kikapunk, az olasz-montenegói párharc győztese jutott ki a riói játékokra.

Amennyiben a magyar válogatott lemarad a kvótáról, úgy áprilisban, Triesztben lesz még erre esélye, ott tizenkét csapat küzd majd négy helyért.

Eredmények (az Eb honlapjáról):

Vízilabda Európa-bajnokság, Belgrád, eredmények:

férfiak, negyeddöntő:
Szerbia-Oroszország 15-5 (3-2, 4-1, 4-2, 4-0)
korábban:
Görögország-Spanyolország 6-2 (2-0, 1-1, 2-1, 1-0)

nők, A csoport, 5. forduló:
Magyarország-Oroszország 11-10 (2-1, 4-1, 3-3, 2-5)
Portugália-Törökország 11-10 (2-2, 3-3, 4-1, 2-4)
Hollandia-Görögország 11-10 (1-3, 3-3, 3-4, 4-0)

A csoport végeredménye:
1. Hollandia 15 pont, (továbbjutott)
2. Magyarország 12, (továbbjutott)
3. Oroszország 9, (továbbjutott)
4. Görögország 6, (továbbjutott)
5. Portugália 3,
6. Törökország 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik