Sport

Australian Open: Babos végletekig kiélezett küzdelemben jutott tovább

2 óra 49 perc alatt, szetthátrányból győzte le Heather Watsont az első fordulóban. A legjobb 64 között svájci ellenfele lesz.

A legfrissebb világranglistán a 60. helyen tanyázó Babos Tímea is elkezdte az ausztrál nyílt teniszbajnokság küzdelmeit, az első körben a britek üdvöskéje, Heather Watson (79.) volt az ellenfele. Nem indult jól az összecsapás a magyar játékos szempontjából, Watson ugyanis ellépett 3-0-ra, ám Babosnak sikerült egyenlítenie, majd 6-6-ig fej fej mellett haladt a két játékos.

Az első felvonásban aztán rövidítés döntött, és ugyan Babos 4-3-ra is vezetett, a brit lány zsinórban négy pontot nyert meg, így övé lett az első szett.

A második játszmában mind a két játékos hozni tudta az adogatásait, igaz, Watson valamivel simábban, a brit fogadóként is megnehezítette Babos dolgát. Olyannyira, hogy 4-4-nél brékelni tudta a magyar játékost, Watson így a találkozó megnyeréséért adogathatott,

ám Babos nagy küzdelemben egyenlíteni tudott és ettől olyannyira lendületbe jött, hogy egalizált a nyert szettek tekintetében is.

Ahogyan az első két felvonás, úgy a harmadik szett is kiélezett küzdelmet hozott, Babos 3-2-es vezetése után pedig tovább fokozták az izgalmakat a hölgyek, ugyanis sorra jöttek a brékek mindkét oldalon. Babos egy ízben adogathatott a találkozó megnyeréséért, de nem járt sikerrel. Később aztán fogadóként jutott mérkőzéslabdáig, amit egyből értékesített, így

2 óra 49 percnyi játék után továbbjutott!

“Rettenetesen boldog vagyok, hatalmas meccs volt! Nagyon örülök a győzelemnek! Az első szett simán lehetett volna az enyém is, az elején sok lehetőségem volt. De elszúrtam az esélyeimet… Aztán visszaküzdöttem magam, 4:4-nél pedig ismét le kellett volna brékelnem az ellenfelemet. Aztán el is ment az első szett. Úgy gondolom, hogy a második játszmában kevesebb esélyem volt Watson szervájánál. De tartottam magam, próbálkoztam. Aztán az ellenfelem a meccsért adogatott, de akkor egy agresszív fogadógémmel sikerült visszabrékelnem. Nagyon-nagyon küzdöttem és akartam! A döntő szettben végig én vezetettem, de mindig visszajött. Amikor 4:2 után adogatottam, akkor én hibáztam. De amikor a meccsért adogattam, akkor Watson játszott jól.

Ami pozitívum, hogy utána nem roppantam meg, hanem akartam és csináltam tovább. Ennek meg is lett az eredménye!

Ami érdekes: 6:5-nél ütöttem egy tenyeres nyerő ritörnt, illetve feljöttem egyszer a hálóra. Az utolsó két pont egy tenyeres nyerő, majd egy fonák egyenes nyerő volt. Ezeket nagyon sokat gyakoroltuk a felkészülés alatt. Elképesztő, hogy így tudtam befejezni a mérkőzést! Nagyon-nagyon boldog vagyok!” – nyilatkozta hivatalos honlapjának a soproni játékos.

Babos, aki pályafutása során először jutott be az ausztrál torna második körébe, a 12. helyen kiemelt svájci Belinda Benciccsel találkozik a következő fordulóban.

Babos Tímea a női párosok mezőnyében is érintett, ott a 4. helyen emelték ki a szlovén Katarina Srebotnikkal alkotott kettősét.

Eredmény – Australian Open, 1. forduló, nők

Babos Tímea – Heather Watson (brit) 6-7 (4-7), 7-5, 7-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik