Sport

EBEL: őrült meccsen, csúnya zakóval debütált a Volán edzője

fehérvár av19 (fehérvár av19)
fehérvár av19 (fehérvár av19)
Legutóbbi kilenc idegenbeli mérkőzéséből nyolcat elveszített a magyar csapat.

Rob Pallin menesztése után először ült tétmeccsen a Fehérvár AV19 kispadján az új vezetőedző, Hanu Jarvenpää. Az EBEL alapszakaszának 43. fordulójában a magyar együttes a cseh HC Orli Znojmo vendége volt. A gól nélküli első harmad után a második húsz perc igencsak mozgalmasra sikeredett.

Előbb az ex-fehérvári, Colton Yellow Horn találtával kerültek előnybe a hazaiak, erre Aaaron Brocklehurst válaszolt három perccel később emberelőnyből. Trivino Corey révén ismét a hazaiaknál volt az előny, de Szirányi Bence tizenhárom másodperccel később egalizált. Itt még nem volt vége a középső játékrésznek, Patrik Novak bő három perccel a vége előtt ismét a hazaiaknak szerzett vezetést.

A harmadik harmad sajnos már sima volt. Negyvenkét másodperccel a kezdés után Stepan Csamango talált be, de később Martin Podesva és David Bartos is eredményes volt.

A Fehérvár a legutóbbi kilenc mérkőzéséből nyolcat elbukott, így biztossá vált, hogy a kilencedik helyen fejezi be az alapszakaszt. Amelynek utolsó fordulójában a Bolzano otthonába látogat vasárnap a magyar együttes.

Eredmény – EBEL, alapszakasz

HC Orli Znokmo – Fehérvár AV19 6-2 (0-0, 3-2, 3-0)
a Fehérvár gólszerzői: Brocklehurst, Szirányi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik