Sport

Ha nem látjuk, nem is hisszük el ezt a gólt

A jégkorong egyik szépsége, hogy palánkkal körbevett pályán űzik, ez pedig a folyamatos játék mellett a váratlanul szituációknak is kedvez. Ilyen volt a magyar idő szerint szerda hajnali Carolina Hurricanes-Pittsburgh Penguins mérkőzés is, amin az év eddigi legpechesebb/legszerencsésebb (nézőpont kérdése) találatát láthattuk.

A második harmad derekán egy hazai támadás során Chris Versteeg lőtte kapura a korongot, ám az egyik pittsburghi védő jó ütemben blokkolt az ütője tollával. A pakk a kapu mögé vágódott, ám furcsán felperdült, a Pingvinek kapusa Marc-André Fleury így szem elől tévesztette azt. Ilyenkor egy kapusnak nincs más esélye, mint minél előbb visszacsúszni a ketrec elé, ám

Fleury pechjére nem volt elég gyors, a korong a hátára esett, onnan pedig a kapuba pattant…

A nem mindennapi találat:

A Pittsburgh nem roppant össze a számukra peches találattól, ledolgozták kétgólos hátrányukat, ám végül hosszabbításban kikaptak, Jeff Skinner szerezte a Carolina győztes találatát.

Három évvel meghosszabbították a chicagói vezetőedző, Joel Quenneville szerződését, a címvédő Blackhawks pedig ennek örömére le is győztes a Nashville Predatorst 3-2-re. Ez volt a Chicago zsinórban nyolcadik sikere.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Chicago Blackhawks-Nashville Predators 3-2
New York Islanders-Columbus Blue Jackets 5-2
Carolina Hurricanes-Pittsburgh Penguines 3-2, hosszabbítás után
St. Louis Blues-New Jersey Devils 5-2
Minnsota Wild-Buffalo Sabres 2-3
Winnipeg Jets-San Jose Sharks 1-4
Colorado Avalanche-Tampa Bay Lightning 0-4
Arizona Coyotes-Edmonton Oilers 4-3, hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik