Sport

Toronymagasan Hosszú Katinka kapja a legtöbb támogatást

Érmeseink a vizes-vb-n (Array)
Érmeseink a vizes-vb-n (Array)
A Magyar Narancs információi szerint az úszónő támogatása több, mint kétszerese annak az összegnek, mint amit MÚSZ második legjobban dotált versenyzője kap.

A hetilap csütörtöki lapszámában összehasonlítja Hosszú Katinka szövetségi felkészülési támogatását a pályafutás tekintetében nála is sokkal eredményesebb olimpiai bajnok és ezüstérmes, háromszoros világbajnok Gyurta Dánielével, vagy éppen az olimpiákon három ezüst és két bronzérmet nyerő, kétszeres világbajnok Cseh Lászlóéval.

A lap szerint az úszónő 2015-ben 16,5 milliót forintot felkészülési támogatás címén, míg Gyurta Dániel és Cseh László esetében ez 7,5, illetve 3,5 millió volt, azaz több, mint a dupláját, illetve több, mint négyszeresét költhette a bajnoknő, mint versenyzőtársai.

Hosszú Gerevich-ösztöndjíban is részesül, amelyben nincs különbség Hosszú Katinka, Cseh László, Gyurta Dániel és Risztov Éva egyaránt a maximális, azaz a havi 400 ezer forintos ösztöndíjat kapja.

A lap információi szerint a MÚSZ 2015-ben közel kétmilliárd forintnyi bevétele volt. Ebből 1,5 milliárdot az Emmitől kaptak, amit többek között világkupa-szervezésre és infrastruktúrafejlesztése (pl. uszodafejlesztésre) költöttek, de ebből a pénzből fizetik az úszók felkészülését, versenyeztetését és például az edzők továbbképzését is. A MOB-tól a riói felkészülés támogatására összesen 200 milllió érkezett a MÚSZ számlájára.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik