Sport

Döntött a szövetség Hosszú Katinka versenyengedélyéről

Továbbra sem kereste fel Kiss László szövetségi kapitányt.

A Magyar Úszó Szövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára, még ha a sportoló a szabályoknak megfelelően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzájuk, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést.

A MÚSZ tisztában van azzal, a kiemelkedően eredményes versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek, ennek ellenére sajnálja, hogy Hosszú Katinka az austini verseny miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson, a magyar sport nagy ünnepén – tájékoztatott szerda reggel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ).

Az újabb közlemény kapcsán a 24.hu azzal a kérdéssel kereste meg a MÚSZ elnökét, Gyárfás Tamást, hogy ugyan mondja már meg, mi változott a keddi sajtóközlemény óta szerda reggelre?

“Az a célunk, hogy Katinka nyerjen. A szövetség nem akar fölé kerekedni, ezért adta meg az engedélyt, annak ellenére, hogy nem ért a keddi kérésünk célt. Valamennyiünknek az volt a szándéka, hogy érjük el, Katinka hívja fel a kapitányt, váltsanak két szót és lépjünk tovább

– fogalmazott Gyárfás. A szövetség elnöke a 24.hu azon kérdésére, miszerint érez-e ellentmondást Kiss László szövetségi kapitány vasárnap, az M4 Sportnak adott nyilatkozata és a MÚSZ keddi sajtóközleménye között nem titkolózott.

Nincs ebben titok, ezt a kérdést én is feltettem Kiss Lászlónak. Azt mondta, valóban hallott az amerikai útról, de ez nem azonos azzal, hogy azt Hosszú Katinka vele megbeszélte volna. A kapitány azt igényli, hogy a versenyzők vagy edzőjük személyesen egyeztessenek vele. Elvégre rendnek kell lennie. Lehetnek egyéni utak. Fontos, hogy Katinka nyerjen, de ugyanolyan fontos, hogy a többi magyar úszó is sikert érjen el. Senki felé sem jó az üzenete annak, ha a kapitányt átlépik, bárki azt csinál, amit akar. Legyen szó bármely sportágról. Ez hova vezethet?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik