Sport

Nem szerzett pontot az edző nélküli Miklós Edit

A szezon rajtja óta egyedül készül a magyar síző.

A szombati lesikláshoz hasonlóan vasárnap szuper-óriásműlesiklásban is az amerikai Lindsey Vonn győzött nagy fölénnyel a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Zauchensee-ben rendezett hétvégéjén.

Miklós Edit 56-os rajtszámmal vágott neki a pályának, technikailag jól teljesített, ám így is kicsúszott az első 30-ból, 32. lett, így nem sikerült pontot szereznie.

Nagyon későn indultam, s addigra a fényviszonyok is romlottak, ráadásul a pálya állapota is messze volt már a jótól. Az alsó részen rontottam, nem sikerült továbbvinnem a sebességet, s az utolsó kanyarokat kínlódva vettem. Sajnos szuper-G-ben mindig nagyon kicsin múlik a pontszerzés, de már egyre közelebb kerülök hozzá

-értékelt a verseny után a 27 éves csíkszeredai születésű síző.

A szakágban címvédő Vonn-nak ez volt pályafutása 73. vk-diadala, a mostani szezonban eddig mindkét szuper-G-t megnyerte, így a szakági pontversenyben az élen áll, összetettben pedig közelebb férkőzött az első helyezett Guthoz.

Korábban az MTI-nek elmondta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke, hogy nem volt elég erős karakter Miklós Edit korábbi edzője, Walter Hubmann, akitől a versenyző a szezon rajtja előtt megvált, így most tréner nélkül készül és versenyez.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik