Sport

Babos wimbledoni döntőst vert

A magyar teniszezőnő két játszmában legyőzte a hatodik helyen kiemelt kanadai Eugenie Bouchard-t.

Babos Tímea bejutott az elődöntőbe az 500 ezer dollár összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztornán. Ahogy a versenyzőnő honlapja beszámolt, nyolcvanhat perc tömény izgalmat, hatalmas csatát hozott a mérkőzés, ahol mindkét játékos nagyot küzdött!

A világranglistán a 70. helyen álló, 22 éves Babos 1 óra 26 perc alatt diadalmaskodott a WTA rangsorában jelenleg 49. riválisa ellen.

“Minden tekintetben másfajta meccs volt, mint a tegnapi. Niculescu ellen rettentően hosszú labdamenetek voltak és nagyon kellett küzdeni minden pontért. Bouchard viszont nagyon korán üti meg a labdát, felszálló ágban játszik. Gyorsítja a labdákat, ez pedig megnehezítette a feladatomat, főleg a meccs elején. Örülök, hogy jól ment ma is, higgadt és összeszedett tudtam maradni. Nagyon boldog vagyok, hogy idei első versenyemen elődöntőbe jutottam. Remélem, hogy ezzel még nincs vége!”

– értékelt a magyar teniszező.

A magyar játékos ellenfele a legjobb négy között Alison Riske lesz. A 25 éves amerikai teniszező 97. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 40. (2014. június 9.) volt. Eddig egy WTA- és hat ITF-versenyt nyert egyesben. A 2013-as US Openen a 4. fordulóba jutott, ez eddigi legjobb eredménye Grand Slam-tornán.

A 2012-es birminghami tornán 6:4, 4:6, 7:6, míg tavaly a tiencsini versenyen 6:3, 6:3-ra győzött Timi az amerikai játékos ellen.

SHENZHEN OPEN (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ, EREDMÉNY:

Babos Tímea-Eugenie Bouchard (kanadai, 6.) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik