Sport

Babos román teniszezőt legyőzve negyeddöntős

Bravúrgyőzelmet aratott a magyar játékos, ellenfele ugyanis 31 hellyel jobban áll a világranglistán.

Második mérkőzését is megnyerte az idei esztendőben Babos Tímea. A világranglista 70. helyén álló magyar hölgy az orosz Evgeniya Rodina legyőzésével kezdte a kínai Sencsenben zajló tenisztornát. A nyolcaddöntőben a román Monica Niculescu várt az ausztrál nyílt teniszbajnokságra már gőzerővel készülő játékosra. Ellenfele a ranglista alapján esélyesebb volt, hiszen ő a 39. pozícióban tartózkodik.

Ennek ellenére Babos kiválóan kezdte a mérkőzést, Niculescu első adogatójátékát rögtön megnyerte, majd 4-1-nél ismét breakelni tudott. Így 43 perc után 6-1-re megnyerte az első szettet.

A második játszma már szorosabb volt. Az első két-két adogatását mind Babos, mind Niculescu elbukta. A román 3-2-re vezetett, amikor Timi három breaklabdát hárítva tudott egalizálni. Valószínűleg itt jött el a mérkőzés fordulópontja, ugyanis a következő négy játékból hármat Babos nyert, így két szettben diadalmaskodni tudott.

A magyar hölgy a negyeddöntőben a hatodikként rangsorolt kanadai Eugenie Boucharddal találkozik, aki a selejtezőből érkező amerikai Nicole Gibbs ellen győzött két szettben.

Eredmény – Tenisz, Sencsen (Kína), nyolcaddöntő

Babos Tímea – Monica Niculescu (román) 6-1, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik