Sport

Kézi-vb: „Jó leckét kaptunk”

Kedden, a Montenegró elleni történelmi zakó (32-15), után huszonnégy órán belül hét góllal elpáholtuk az örök mumust, a házigazda dánokat (29-22). A két találkozón magyar csapat játéka a végletek, a pocsék és a zseniális között mozgott és erre egyelőre senki sem találja a magyarázatot, ellenben most mindenki örül.

A dánok hasonló napra ébredtek, mint, fogják a fejüket, fordított értelemben. Ők arra keresik a válaszokat, mit ronthattak el ennyire szerda este?

A magyar csapat szinte minden téren felülmúlta ellenfelét. Labdaszerzések terén vertük őket (7, illetve 2), mi hét technikai hibát vétettünk csak, szemben a dán válogatott igen magasnak számító 24 rossz megoldásával.

49 kísérletünkből 29 talált utat a kapuba szemben a dánok 33/22-es mutatójával, ami százalékosan ugyan jobb, mint a magyar, de azt sejteti, annyira jól védekeztünk, hogy a házigazdák 55 támadásából 22-őt már csírájában elfojtottunk, azaz el sem jutottak a kapura lövésig.

Mi ellenben majdnem minden támadásunkat lövéssel tudtuk befejezni, ami nem az ő védekezésüket dicséri.

és ezekben a hibákban látja Klavs Bruun Jörgensen, a dánok szövetségi kapitánya is a vereség okát. „Túl sok hibát követtünk el egész meccsen nem tudtuk bejátszani a labdát a beállónak. Jó leckét kaptunk, amiből bízom benne tanulni fogunk” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik