Sport

Edzőmeccsel kezdett a női kéziválogatott a világbajnokságon

Egy percig sem volt veszélyben a győzelmünk Tunézia ellen, ennél csak nehezebb meccsek következnek.

Eredmény – női kézilabda-világbajnokság, A csoport, 1. forduló

Magyarország – Tunézia 39-20 (16-5)

Tomori Zsuzsannát választották meg a mérkőzés legjobbjának. A magyar válogatott tizenkilenc góllal, 39-20-ra győzött az észak-afrikai ország ellen. Következő mérkőzésünket vasárnap játsszuk, az ellenfél Szerbia lesz.

II. félidő:

26-30. PERC: Bulath két ziccert is elront, Chebbah pedig belövi a tizediket is (35-20). Görbicz újra tizenhat gólosra növeli az előnyt, majd a beállós szabálytalansága mi támadhatunk, sőt emberelőnyben fejezzük be a mérkőzést. Görbicz ide néz, oda passzol, Mayer pedig bedobja. Kiss bravúrral véd egy ziccert, Bódi pedig indításból eredményes (38-20). Görbicz gólja után pedig véget is ért a mérkőzés.

21-25. PERC: Tomori újabb gólja után időt kér Mehrez Jamhouri Ben Ammar. Chebbah a világ végéről talál be, neki ez már a kilencedik volt, de Bulath is megszerzi az elsőt (33-18). Kiss védi a beállós kísérletét, majd Tomori kezéből kicsúszik a labda. Bulath szépen eljátszik egy belemenést, Erdősi pedig lövése pedig utat talál a kapuba (34-18). Bulath labdát szerez, Erdősi azonban a kapufára ejt. Kouki hosszú idő után eredményes. Erdősi kipókhálózza a felső sarkot.

16-20. PERC: Görbicz megmutatja, hogy miért a világ legjobbja, parádés gólt lőtt a felsőbe (28-14). Gólra góllal felel Bódi, utána pedig Bulath Anita passzát Mayer vágja be (30-15). Görbicz kétkezes lökés miatt megy ki két percre, megint Chebbah villan. Tomori hátrányból is nagyon könnyen lövi át a falat, Chebbah pedig tarthatatlan (31-17).

11-15. PERC: Kovacsics nagyon él mióta beállt, megint nem tudjuk összeszedni a kipattanót, amiből eredményesek. Zácsik betalál, de belül védekezés miatt tunéziai hetes, Chebbah nem rontja el (26-13). Kiss ziccert hárít, majd Triscsuk lő könnyű gólt. Parádés gólt szerez Tunézia, Chebbah passzát úgy dobja be Mouna Jlezi, hogy háttal van a kapunak.

6-10. PERC: Tomori és Chebbah is eredményes átlövés után (20-9). Bíró véd egyet, majd Kovacsics Anikó és Szamoránsky is eredményes. Triscsuk a labdaátvétellel megveri a védőjét és nem hibázza el a helyzetet (23-9). Abdallah véd kétszer egymás után nagy bravúrral, Bírót kisegíti a kapufa. Sajnos a magyar kapus megcsúszott a feliraton, a bokáját kell ápolni. Görbicz a második hetesét már nem rontja el, Rahia Rezgui érkezik beállósba és rögtön gólt szerez (24-11).

1-5. PERC: Emberhátrányban Szucsánszki jön a megkülönböztető trikóban, sajnos az afrikaiak felavatják a beálló Bíró Blankát. Zácsik is betalál, majd gyors gólváltások után 19-8-ra vezetünk.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

I. félidő:

26-30. PERC: A fejkendőben is hosszúnadrágban játszó Elhem Gherissi ziccerét védi Kiss, majd Görbicz álompassza után Mayer iratkozik fel a gólszerzők listájára. Triscsuk Krisztina is góllal mutatkozik be (15-5), majd Planéta lövését védi a kapus. Görbicz átlövésből is ereményes, emberhátrányban fejezzük be a félidőt. Chebbah belemegy, 16-5-re vezetünk harminc perc után.

21-25. PERC: Saida Rejeb lövése erőtlen, Mayer Szabina pedig ziccert ront beállós pozícióból, közben Planéta Szimonetta is pályán. Németh András időt kér. A kapitány elmondta, serdülő szinten lőjük a ziccereket. Erdősi Ildikó is lehetőséget kap és rögtön lő is egy gólt (10-4). Védekezést vált Tunézia, de Tomori átlövésből így is eredményes (11-4). Szép Tomori, Erdősi kombináció, héttel nyolccal vezetünk (12-4). Chebbah megmutatja, hogy miért világklasszis, de érkezik Bódi Bernadett válasza (13-5).

16-20. PERC: Zácsik egy labdaszerzés után egy az egyben nem hibázik (9-3). Boutheina Amiche a szélről próbálja meglepni Kisst, de a Győr kapusa hárít. Szucsánszki egy tőle szokatlan hibát vét, olyan helyre passzol, ahol nincs csapattárs. Tizenegy perc után sikerül gólt szerezniük (9-4).

11-15. PERC: Jó védekezés előnyben, Zácsik Szandra próbálkozását védi a kapus. Görbicz Anita érkezik a heteshez, a csereként beálló Noura Ben Shama azonban védi a büntetőt. Szekeres Klára kap sárga lapos figyelmeztetést, az ellenfél átlövése a kapufán csattan. Rossz Zácsik bejátszása a beállósnak, majd náluk fújnak belemenést az orosz bírók. Kiss védi Chebbah kiszorított helyről leadott lövését, majd Szucsánszki töri meg a gólcsendet (8-3).

6-10. PERC: Tomori újra eredményes, majd Kovacsicz ziccerét védi a kapus. A legjobb tunéziai Moura Chebbah büntetőjét nem tudja hárítani Kiss (4-3). Szamoránsky Piroskának jó a bejátszás, aki nem rontja el, majd újabb magyar gól és emberelőny. Szucsánszki lendületből végigviszi és megszerzi első gólját (7-3).

1-5. PERC: A mieink tiszta pirosban, Tunézia fehér felsőben és piros nadrágban. Manel Kouki beállósból rögtön felavatja Kiss Évát, de Kovacsicz Mónika rögtön egyenlít (1-1). Tomori Zsuzsanna is megszerzi az első gólját, majd jön egy remek védekezés. Emberelőnyben játszunk, Kovacsicz a szélről újra eredményes (3-1). Szucsánszki Zita lövését védi Echraf Abdallah, ők pedig lerohanásból nem hibáznak (3-2).

Németh András szövetségi kapitány döntése értelmében az Érd kapusa Janurik Kinga, és az FTC-Rail Cargo Hungaria balátlövője, Hornyák Dóra nem került be a tizenhat fős meccskeretbe. A csoport első mérkőzésén Montenegró 28-28-as döntetlent játszott Szerbiával.

Köszöntjük kedves olvasóinkat. Hamarosan elkezdődik a női kézilabda-válogatott első mérkőzése a dániai világbajnokságon Tunézia ellen Herningben.

Előzetes:

A magyar női kézilabda-válogatott Tunézia ellen kezdi meg szereplését a 22. világbajnokságon Dániában. Németh András csapatának elsődleges célja, hogy az első hétbe kerüljön, ami olimpiai kvalifikációs tornát ér. Adott esetben a viadal megnyerése automatikus kijutást jelent a riói játékokra, de az sem mindegy, hogy ki lenne az ellenfél a fináléban. De ne szaladjunk ennyire előre.

Az észak-afrikai ország ellen mi vagyunk az esélyesek. Tunéziával eddig három alkalommal találkoztunk, az összes mérkőzést megnyertük, legutóbb két éve, a szerbiai világbajnokságon. Két igazi klasszissal rendelkeznek, közülük Asma El Ghaoui, a Siófok beállósa combsérülés miatt nem vehet részt a dániai seregszemlén. Ott lesz viszont a Nimes 33 éves irányítója, Muna Chebbah. Érdemes lesz odafigyelni a roppant rutinos, rendkívül technikás és gyors játékosra.

Mind a négy csoportból az első négy helyezett jut tovább, így kialakul a nyolcaddöntő tizenhatos mezőnye. A magyar válogatottra vasárnap Szerbia, kedden Montenegró, szerdán Dánia, pénteken pedig Japán vár.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete

Kapusok: Bíró Blanka (Ipress Center-Vác), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO KC)
Jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC)
Jobbátlövők: Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO KC), Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO KC)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállósok: Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Fehérvár KC)
Balátlövők: Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi Kohász KA), Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélső: Erdősi Ildikó (Siófok KC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik