Sport

Szívhez szóló üzenetet kaptak Görbiczék

A magyar női kézilabda-válogatott szombaton 18 órakor kezdi meg szereplését a dániai világbajnokságon, az első összecsapáson Tunézia lesz a mieink ellenfele. A magyar szövetség honlapjának cikke szerint a vb-rajt előtt Guricsné Pásztor Erzsébet, az 1965-ben aranyérmes női válogatott kapitánya az akkori győztes csapat élő tagjainak nevében írt levelet Görbicz Anitáéknak:

Fogjatok össze, mert a Mi példánk is mutatja, hogy az összetartó közösség bármit elérhet az életben. Álmodjatok bátran, mert együtt sikerülhet. (…) A válogatott csapat mezén árválkodó csillag (az 1965-os, eddigi egyetlen magyar vb-cím jelképe – a szerk.) viselje gondotokat, s ha úgy adódik, lelje meg a párját. Szívből kívánunk minden jót az egész csapatnak és az egész stábnak!

A férfiválogatott is nyílt levelet írt a női csapatnak: a januári, lengyelországi Eb-re készülő fiúk abban bíznak, hogy a nyáron Rióban két magyar nemzeti együttesnek szoríthatnak a szurkolók.

Köszönjük szépen ezt a különleges figyelmességet a magyar kézilabdázás egyetlen világbajnok csapatától és férfi válogatottunktól is, nagyon jól esik. Eddig is éreztük, tudtuk, hogy nagyon sokan szurkolnak nekünk, hogy nem magunkat, nem is csak a kézilabdát, hanem az egész országot képviseljük, de az ilyen gesztusok még több erőt adnak. Szerintem talán még gólokban is mérhető, így ha valamikor eggyel, kettővel nyerünk, akkor ahhoz hozzájárult az 1965-ös csapat és a fiúk támogatása is. Köszönjük!

– mondta a meghatott Görbicz Anita.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik