Sport

Gerincsérve miatt visszavonulhat a legsikeresebb magyar női bokszoló

Kovács Mária pályafutása során két világbajnoki aranyérmet is szerzett. A legsikeresebb magyar női ökölvívó 15 éves pályafutása alatt számtalan nemzetközi és hazai versenyen ért el érmes helyezést, tavaly pedig négyszeres Európa-bajnokként tért haza a bukaresti kontinens viadalról. Az idei országos bajnokságról viszont hiányzik, adta hírül a Magyar Ökölvívó Szövetség.

Nagyon szerettem volna indulni a 75 kg-os súlycsoportban és természetesen a dobogó legfelső foka volt a cél, de sajnos kiszakadt a gerincsérvem s így most fel kell hagynom a versenyzéssel és a gyógyulásra kell koncentrálnom. Szerencsére a legjobb kezekbe kerültem, hiszen az Országos Gerincgyógyászati Központban fognak kezelni, de egyelőre még csak a vizsgálatoknál tartunk

– idézi a szövetség hírlevele Kovács Máriát.

„2011-ben jelentkeztek az első tünetek, azóta néha előjött aztán elmúlt. Eddig nem különösebben foglalkoztam vele, de ezt most már intőjelnek is vehetem, mivel már gondolkoztam azon, hogy 15 év ringben eltöltött idő után visszavonulok, így ennek lehet, hogy most jött el az ideje” – folytatta Kovács, aki szerint, ha egy sérülés miatt kell visszalépni a versenyzéstől, akkor még mindig ott van a visszatérés lehetősége.

Amennyiben végleg szögre akasztaná a kesztyűt, tervei szerint akkor sem szakadna el végleg a sportágtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik