Sport

Balzsay Károly a sikerkapitány

Egy ezüstöt és öt bronzérmet szereztek ökölvívóink az oroszországi serdülő Európa-bajnokságon.

A felnőtt világbajnokság eredménytelensége miatt kritizáltuk mostanában a sportág vezetését, majd a sportág hátterének bemutatásakor megállapítottuk, hogy az utánpótlásban van, lenne tartalék és talán megfelelő menedzselés mellett megtalálhatja a magyar ökölvívás az új Kovács Kokót, Erdei Zsoltot, vagy Balzsay Károlyt.

Nos, míg Erdei saját ökölvívó iskolájában, a Madárfészekben oktatja az ifjúságot, addig utóbbi a KSI-ben edzősködik és szövetségi kapitányként adja át tapasztalatát a fiataloknak. Nem is akárhogy.

//

Megééérkeztűűnk!!!

Szerző: Károly Balzsay2015. november 9.

Balzsay vezetésével hétfőn este érkezett haza  az oroszországi Anapából a serdülő ökölvívó válogatott. Az Európa-bajnokság vasárnapi döntőiben vasárnap került sor és meglehetősen nyomasztó volt a hazai fölény, mert a tizennyolc súlycsoportból tizenhétben szerepelt orosz döntős.

Tizennégyen be is húzták az aranyat, de a magyar küldöttség az 54 kilogrammos oroszlányi  Rácz Krisztofer révén szerzett egy ezüstöt és további öt bronzot is gyűjtött (40 kg Paczók Patrik, 48 kg Berecz Lionel, 56 kg Radics Béla, 62 kg Fortunyák Patrik, 76 kg Kökény Norbert)

Mint ismert, a korábbi profi nagyközépsúlyú világbajnok ökölvívó leküzdötte a nyirokmirigyrákot, tavaly szeptemberben nyilvánították tünetmentesnek az orvosai.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik