Sport

Úszó-vb 2017: Vízipók lehet Bol-dog utódja

A szegény, balsorsú pulit a legfrissebb ötlet szerint egy 41 éves mesefigura válthatná.

A kazanyi vizes-vb vége után bemutatta a 2017-es világverseny kabaláját a rendező Magyarország, ami sebesen a nyár egyik slágertémáját szolgáltatta. Szegény Bol-dogot mindenki körberöhögte, napokig ő szolgáltatta a témát a kárörvendők számára, mindenhez és mindenkihez hasonlították, boldog, boldogtalan megszólalt az ügyben

Bol-dog (Array)

A MÚSZ vezetése eztán úgy döntött, a figura koraszülött volt, kimúlt, ezért pályázatot hirdetnek utódjára. Immár harmadik hónapja csönd van az ügyben, mígnem Vujity Tvrtko kedden délután posztolt egyet a facebook oldalán, ami újra felkavarta az állóvizet.

“Hivatalos javaslatom a 2017-es magyarországi úszó-világbajnokság szervezőihez: legyen az esemény kabalája Vízipók-Csodapók!”

A TV2 népszerű riportere azzal indokolta alá ötletét, hogy a Vízipók-csodapók vízben él, furfangos, ötletes, mély magyar gyökerekkel rendelkező kis állat. Édesapáink korosztályától gyermekeinkig mindenki ismeri, hiszen a magyar televíziózás egyik leghelyesebb meséje volt 1974-től. Ráadásul megtervezni sem kell, hiszen létező szereplője a magyar mesevilágnak.

facebook.com
Forrás: est.hu

A mesealakot Dr. Kertész György hidrobiológus, az ELTE nyugalmazott tanára álmodta meg és a három sorozat epizódjai 47 országba jutottak el. Ergo a Vízipók-csodapók máris világhíres.

Jó ötletnek tűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik