Sport

A hajrában bedarálták a hokiválogatottat a franciák

Fájdalmas utolsó harmadot megélve 3-1-re kikapott Franciaországtól a magyar férfi felnőttválogatott a Stavangerben rendezett EIHC-torna utolsó napján.

A véget nem érő sérüléssorozat folytatódott Stavangerben: pénteken Csányi Karol szenvedett olyan combizomhúzódást, ami miatt nem játszhatott a zárónapon Franciaország ellen, és végül a tegnap bokalövést kapó Vincze Péter szerepeltetését sem kockáztatta meg a szakvezetőség, amely az arcüreg-gyulladással betegeskedő Sebők Balázsra sem számíthatott.

Második emberelőnyünkben Jesse Dudas bombázott kapura a kékről, a korongot pedig a tegnap is eredményes Somogyi Balázs irányította a hálóba a kapeulőtérből – számolt be az icehockey.hu.

Egészen a harmadik játékrészig vezetett a magyar különítmény, a hajrára viszont fokozatot kapcsolt az ellenfél.

Bálizs Bence kezéből az egyik francia kisodorta a bárdját, erre a kapusunkra fújtak két percet akasztásért, és a fórból 4 másodperc alatt egyenlített Damien Fleury.

És a büntetések, a hátrányok csak sokasodtak, ezt kihasználva pedig hamar fordított is a francia alakulat.

A létszámhátrányos játék pedig fárasztott, két kampózás-akasztás is volt nálunk egymásután, amiből a másodikat befújták, és a franciák ezt is belőtték, úgyhogy három fórgóllal pikk-pakk 1-3 lett az állás.

Elfáradtunk a végére, a franciák még lőttek egy kapuvasat, de aztán 1-3-mal ért véget a meccs.

Eredmény – Stavangeri jégkorongtorna, (a torna honlapja alapján), 3. forduló:

Franciaország-Magyarország 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)
a magyar csapat gólszerzője: Somogyi (16.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik