Sport

Egy sima és egy szoros szett volt a módi a WTA-világbajnokságon

A továbbjutás még nem dőlt el, a vesztesek is bejuthatnak az elődöntőbe.

Hétfőn a a fehér csoportban is megkezdődtek a küzdelmek a Szingapúrban zajló WTA-világbajnokságon. Az első mérkőzésen a spanyol Garbine Muguruza Blanco ellenfele a cseh Lucie Safarova volt. Az első szettben kétszer is elveszítette az adogatását Saforova, így könnyen a spanyolnál volt a vezetés.

A második játszmában már sokkal szorosabb volt a küzdelem. Muguruza azonnal elbukta a saját adogatását, majd öt játékkal később visszavette azt. A ranglista kilencedik helyén álló cseh hölgy az tie break során négyszer is hibázott, így elveszítette a mérkőzést.

A nap második mérkőzésén két balkezes játékos találkozott. A német Angelique Kerber 28 perc alatt le is rendezte az első szettet a cseh Petra Kvitova ellen. A második játszmában már sokkal nagyobb volt a küzdelem. A 79 percig tartó csatát végül a német hölgy nyerte, aki a rövidítés során kihasználta a második meccslabdáját.

A következő fordulóban Kerber Safarova, Muguruza pedig Kvitova ellen játszik. A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe.

Eredmény – Tenisz, WTA-világbajnokság, Fehér csoport, első forduló

Garbine Muguruza Blanco – Lucie Safarova 6-3, 7-6
Angelique Kerber – Petra Kvitova 6-2, 7-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik