Sport

Célirányosan készülünk az Eb-re – Dujshebaev keretet hirdetett

Kihirdette keretét a jövő péntektől vasárnapig Debrecenben zajló Provident Kupára az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev.

A magyar szövetség (MKSZ) hétfői tájékoztatása szerint a szakember húsz játékosra számít a Fehéroroszország és az Argentína elleni mérkőzéseken, illetve a tornát megelőző edzőtáborozás során. A keret összetételét a célegyenesbe forduló Eb-felkészülés mellett több játékos sérülése is kényszerűen alakította – áll a közleményben.

A november 2-8. közötti időszakban szeretnénk a korábban tanultakat felfrissíteni, és reményeim szerint az Eb-re való közvetlen felkészülést is megkezdjük. A Provident Kupa kiváló lehetőség, hogy jó ellenfelekkel szemben gyakoroljunk. A torna tökéletes alkalom, hogy az általam kijelölt legjobb magyar kerettel – amelyből a sérült Nagy László hiányzik – célirányosan készüljünk a kontinensviadalra.

A szövetségi kapitány hozzátette: a keret nyitott mindkét irányban, a most kimaradókkal pedig hamarosan személyesen is egyeztet.

Az Európa-bajnokságot január 17. és 31. között rendezik Lengyelországban.

A magyar válogatott kerete

kapusok: Bartucz László, Székely Márton (mindkettő Csurgó), Mikler Roland (MVM Veszprém)

jobbszélsők: Gulyás Péter (MVM Veszprém), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)

jobbátlövők: Ancsin Gábor, Balogh Zsolt (mindkettő MOL-Pick Szeged)

irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen), Faluvégi Rudolf (Csurgó), Nagy Kornél (Dunkerque HB)

beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Hegedűs Márk, Zubai Szabolcs (mindkettő MOL-Pick Szeged)

balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Borsos Tamás (Cegléd), Jamali Iman (IFK Kristianstad), Zdolik Bence (Balatonfüred)

balszélsők: Gazdag Tibor (Csurgó), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik