Sport

Hiába kapaszkodott vissza, kikapott Párizsban a Veszprém

A magyar csapat 29-27-es vereséget szenvedett a francia PSG otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának vasárnapi rangadóján. Sikerével a párizsi csapat a csoport élére ugrott, míg a magyar együttes először maradt pont nélkül a sorozatban, és jelenleg a második helyen áll.

Eemekül kezdett a PSG, és a 8. percben már 4-1-re vezetett. Ahogy rendezte sorait a sérült Nagy László és Christian Zeitz nélkül felálló magyar bajnok, sikerült egyenlítenie (5-5). Ettől kezdve fej-fej mellett haladt a két elitgárda, és ezt a franciák edzője unta meg, mert időt kért 7-6-nál.

A hazaiak a folytatásban már egyértelműen jobbak voltak – főleg amikor a világ legjobbjának tartott Nikola Karabatic is beállt -, és a szünet előtt elhúztak négy góllal.

A második félidő elején állandósult a különbség, de amikor feljavult a veszprémiek védekezése, megkezdődött a felzárkózás. A PSG több mint hét percig nem tudott betalálni Mirko Alilovicnak, így a vendégek 22-22-re egyenlítettek a 49. percben. Izgalmas lett a hajrá is. 27-25 után Alilovic két fontos védést mutatott be, majd a 11. alkalommal eredményes Mikkel Hansen az utolsó percben 28-27-re módosította az állást.

Időkérés után a Veszprém elveszítette a labdát, gólt kapott, így elszállt a pontszerzés reménye. A végén még Momir Ilic is büntetőt rontott.

A Veszprém legközelebb november 15-én lép pályára a BL-ben, akkor a szlovén Celje vendége lesz.

Eredmény – Férfi kézilabda BL, A csoport, 6. fordulóPSG (francia)-MVM Veszprém 29-27 (16-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik