Sport

8 milliós segítség a paralimpiára készülő sportolóknak

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) megállapodásának köszönhetően nyolcmillió forinttal nő a 2016-os riói paralimpiára készülő sportolók Gerevich-ösztöndíja. Az MPB hétfői közleménye szerint a szervezet elnökségének döntése alapján a sikeresség arányában részesül az összegből a 16 legeredményesebb paralimpiai sportág. A listavezetők az úszók, a vívók és az atléták, de többek között a lövészeknek, a triatlonosoknak és az asztaliteniszezőknek is jut az extra támogatásból.

Pénteki ülésén az MPB elnöksége meghallgatta Szekeres Pál szövetségi kapitány beszámolóját az Egerben megtartott kerekesszékes vivó-világbajnokságról is. A vb-n 32 ország 202 versenyzője vett részt, a magyar csapat 5 éremmel (2 ezüst, 3 bronz) az éremtáblázat 10. helyén zárt.

A vb-n ezüstérmet szerző Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna, valamint edzőjük, Feczer Viktor számára az elnökség a legmagasabb megítélhető eredményességi jutalomra, fejenként 975 000 forintra tett javaslatot a MOB-nak és a sportállamtitkárságnak.

A sikeres világbajnokságnak köszönhetően jövő márciusban kerekesszékes vívó világkupa-versenyt rendezhet az MPB, áll a közleményben.

Szervezeti változásokat is bejelentett az MPB: nemzetközi igazgatónak Valkai Ágnes, egykori válogatott vízilabdázót, kétszeres olimpikon, világ-és Európa-bajnokot választották, a bizottság kommunikációs igazgatója pedig Tomsits Tímea lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik