Sport

Harcsa többször padlóra küldte Pengét, győzelemmel debütált a profik között

Harcsa Norbert, az amatőr válogatott korábbi félnehézsúlyú (81 kg) alapembere győzelemmel mutatkozott be a hivatásos ökölvívók táborába - számolt be a monokli.com.

28 esztendős kiválóság a „Penge” becenévre hallgató rutinos cseh Bronislav Kubin elleni lépett szorítóba a Millenáris Teátrumban megrendezett Felix Promotion gála programjában, éspedig egy négy menetre tervezett mérkőzésen.
A súlycsoport középsúly volt, ami a profik esetében – ha címmérkőzésről van szó – 72,6 kilóban maximalizálnak.

Mindennek csak azért van jelentősége, mivel Harcsa amatőr súlyánál nagyjából 8 kilóval könnyebb kategóriában mutatkozott be, ám mindez nem egy brutális fogyasztás eredménye, hanem számára ez az ideális „vadászmező”. Ennek fényében érthető, hogy Harcsa miért döntött a váltás mellett, s miért mondta azt, miszerint 81 kilóban (az ottani naturális félnehézsúlyúak ellen) nem volt reális esélye kijutni a riói olimpiai játékokra.

A szombati bokszgálán Harcsa erősnek és gyorsnak tűnt, helyenként valósággal terrorizálta a pofonokért „menetelő” Kubint, így végül fölényesen, egyhangú pontozással diadalmaskodott.

Kubin az első menetben, valamint a második kör legvégén padlón is volt, míg a harmadik felvonásban többször megrendült. 

A magyar öklöző a hajrájában már nem került közel az idő előtti sikerhez – a cseh bunyós nem először bizonyította pályafutása során, hogy képes lábon kihordani komoly pofonokat is.

Óriási élmény volt ennyi ismerős és barát előtt kötelek közé lépni. Annak ellenére élveztem, hogy az ellenfelem stílusa nem igazán feküdt, hisz nem akart támadni, első szándékból kellett megoldanom őt. Voltak holtpontjaim, erőlködtem is, de a győzelmem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

– fogalmazott Harcsa a küzdelem után, aki örült, hogy végre méretben hozzá passzoló riválissal csaphatott össze.

Sok tiszta találatom volt, de javítanom kell az ütéspontosságomon, és a kondíciómon, hogy később jöjjenek a kiütések. Ha ezeket rendbe teszem, sokra vihetem a profik között.

Harcsa Norbert tehát megnyerte debütáló mérkőzését, de a második fellépésére sem kell olyan sokat várni, hiszen a tervek szerint december közepén már ismét kötelek közé hívja a Felix Promotion ringszpíkere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik