Sport

Fordulatos meccsen, a ráadásban kapott ki a Fehérvár

A Fehérvár AV19 múlt vasárnap, az Olimpija Ljubljana otthonában vetett véget hat meccse tartó nyeretlen szériájának, ha egy üzlet pedig egyszer beindul – szokták mondani. Az együttes így kedden a Klagenfurtot verte (büntetőkkel), a játékosok kellő önbizalommal várhatták a pénteki, grazi fellépést.

A 99ers, amely nemrégiben edzőváltáson esett át, szerzett vezetést még a kiegyenlített első harmadban, de Connolly bombagóljával hamar egalizált a vendégcsapat. A hazaiak aztán a második játékrészben is előnybe kerültek egy eladott fehérvári korong után, de nem örülhettek túl sokáig a grazi szurkolók, Banham ugyanis postafordultával 2-2-re módosította az állást. Sőt, a 38. percben a székesfehérváriak ragadták magukhoz a vezetést: a meccs első (!) magyar emberelőnyét Martinelli váltotta gólra.

Egészen a rendes játékidő hajrájáig előnyben volt a Fehérvár, ám ekkor egy belepiszkálós lövés kifogott Rajnán, majd a hosszabbításból alig telt el több mint egy perc, amikor Brophey megszerezte a graziak győzelmet érő találatát.

Akár már vasárnap visszavághatnak ellenfelüknek a Fehérvári Ördögök, mivel a Graz látogat a Raktár utcába.

Eredmények – EBEL, alapszakasz

Graz 99ers – Fehérvár AV19 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 1-0) – hosszabbításban
gól: Fornataro (5.), De Simone (29.), Brophey (56., 62.), illetve Connolly (11.), Banham (30.), Martinelli (38.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik