Sport

A nap, amikor Ecclestone védelmébe vette Blattert

Mint ismertSepp Blattert, a FIFA elnökét 90 napra felfüggesztette – Michel Platinivel karöltve – a szervezet etikai bizottsága, ami azt jelenti, hogy ez idő alatt el van tiltva minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. A svájci sportvezető egyre jobban belegabalyodik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség körül kialakult korrupciós botrányba, noha ő maga mindet tagad.

Általában az emberek ujjal szoktak rá mutogatni, ám egy másik dörzsölt sportvezető pénteken a védelmére kelt. Bernie Ecclestone-ról van szó, a Forma-1 működéséért felelős cégcsoportok vezetőjéről.

Nem hiszem, hogy valaha megfutamodna. És azt sem gondolom, hogy meg kellett volna őt támadni. Ha az emberek állítólagos korrupciója azért volt, hogy csináljanak is valamit a saját országukban, az rendben van. Blatter miatt jelenleg a világ számos országában játsszák a labdarúgást.

A 85 éves Ecclestone egyébként mindezt az RT orosz televíziós csatornának nyilatkozta. Ugyanitt természetesen méltatta kicsit Vlagyimir Putyin orosz elnököt is, akinek saját bevallása szerint ő maga a „legnagyobb támogatója”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik