Sport

Hazatért Risztov Éva

Nagyon szépen akarja lezárni a pályafutását az olimpiai bajnok úszó.

Egy plusz egy évre szerződött a Kőbánya SC-hez Risztov Éva nyílt vízen olimpiai bajnok, normál medencében háromszoros vb- és hatszoros Eb-ezüstérmes,  rövid pályán hatszoros kontinenselső úszó.

A megállapodást csütörtökön írta alá Risztov Éva György István klubelnökkel, Gyárfás Tamásnak, az úszószövetség (MÚSZ) elnökének, Kiss Lászlónak, a válogatott szövetségi kapitányának és Turi György vezetőedzőnek a jelenlétében.

A londoni olimpia 10 kilométeres versenyének aranyérmese a sajtótájékoztatón a klubváltásról szólva emlékeztetett rá, hogy Debrecenben lejárt a szerződése, közös megegyezéssel távozott, és folytatja immár korábbi egyesületénél, egykori mesterével Turi Györggyel a felkészülést a jövő évi ötkarikás játékokra. Úgy fogalmazott, arra készül, hogy “nagyon szépen” zárja le pályafutását.

A harminc éves sportoló a Facebook-oldalán mondott köszönetet:

Köszönöm Turi Györgynek és az edzői team-nek a kedves fogadtatást és lehetőséget amit kaptam, a csapattársaimnak is akik bár még nagyon fiatalok még is azt gondolom nagyon jó edzéseket fogunk együtt végig küzdeni!

Külön öröm számomra, hogy Gyárfás Tamás is elfogadta a meghìvást és biztosìtott arról a felkészulésemhez szükséges támogatást megkapom a Magyar Úszó Szövetség részéről !

A klubelnök arról beszélt, hogy kellenek a példaképek, és Risztov Éva visszatérésével ilyen szempontból is erősödtek. Szavai szerint Risztov, aki 2005-ben volt már a Kőbánya SC úszója, most hazatért.

Turi György elmondta, hogy találkozásuk meggyőzte, “Évi komolyan gondolja a közös munkát“. Felidézte a közös múltat, megemlítve, hogy irodájában még mindig fő helyen van az úszónő fotója.

Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök hangsúlyozta, Kőbánya, a klub folyamatos eredményessége is garancia rá, hogy ismét sikeres lesz a Turi-Risztov kettős.”Bízom benne, hogy Rio után még a 2017-es magyarországi világbajnokságon is indul Risztov Éva.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik