Sport

Görbicz Anita 329 nap után lőtt gólt tétmeccsen – mutatjuk

A Budaörs - Győri Audi ETO KC NB1-es női kézilabda bajnokin nem az volt a kérdés, hogy ki nyeri a találkozót, hanem az, hogy szülése után pályára lép-e végre a világ legjobb kézilabdázónője. Jelentjük igen.

A győriek 36-19-re, meglehetősen simán verték a házigazdát. Az NB1 újonca próbálkozott becsülettel, de nem tudta tartani a lépést a jóval magasabb szinten kézilabdázó ellenféllel. Keresve sem lehetett volna jobb partnert találni Görbicz Anitának a visszatérésre. A Győr csapatkapitány három és fél hónappal gyermeke születése után lépett pályára először és ahogy utána fogalmazott, nagyon jó érzés volt, már a bemelegítésnél is jól érezte magát, de azért a meccsen mehetett volna kicsit jobban is a játék. Azért ha csak egy is, de a “come back gól” összejött neki.

Összesen 329 nap betervezett “pihenő” után nyilván nem egyszerű újra pályára lépni. “Izgulni nem izgultam ugyan, de vártam már nagyon. Kíváncsi voltam, milyen újra meccset játszani, és nem BL-mérkőzésen szerettem volna kipróbálni, hol tartok. A mai meccset szerintem végig is bírtam volna, de azért dinamikában, gyorsaságban még érzem, hogy nem vagyok a régi. Azt még nem tudom megmondani, hogy mikor leszek 100 százalékos, dolgozom rajta, bízom benne, hogy mielőbb. A közönség fogadtatása nagyon jól esett, már a köszöntésnél, és utána a gólnál is” – fogalmazott Görbicz a klub honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik