Sport

Drámai meccsen ikszelt az MVM Veszprém a BL-ben

mkb-mvm veszprém (Array)
mkb-mvm veszprém (Array)
Szinte végig vezetett a magyar bajnok, de a győzelem nem jött össze.

Az MVM Veszprém a tavalyi szezonban az ezüstérmet szerezte meg a kézilabda Bajnokok Ligájában. Nagy Lászlóék szombaton Lengyelországban kezdték meg küzdelmet az A csoportban.

A találkozó első gólját a Wisla Plock szerezte Ghionea személyében hétméteresből. Utána viszont már egyszer sem vezettek a vendéglátók. A félidő középen már három góllal (5-8) is ment a Veszprém, köszönhetően Nilsson és Nagy góljainak.

Az első félidő második felében magára talált a Plock, két perccel a szünet előtt már 10-10 állt az eredményjelzőn. Lékai, Pálmarsson és Marguc viszont gondoskodott róla, hogy előnnyel menjen a magyar bajnok a pihenőre (11-13).

A második harminc perc első részében sem változott a játék képe, Carlos Ortega fiai vezettek három, négy góllal, de igazán ellépni egyszer sem sikerült az ellenféltől. A játékrész közepén újra közelebb lopóztak a vendéglátók, Rocha találatával kettő volt a differencia (18-20).

Szerencsére nem ismétlődött meg az első félidő második fele, az MVM Veszprém újra vezetett néggyel is (20-24). Alilovic és a mérkőzés végére beálló Mikler is nagyszerű napot fogott ki. A hajrá megint izgalmas volt, egy perccel a vége előtt sikerült két gólra növelni az előnyt, de Chema Rodriguez kiállítása miatt két gólt is kapott a magyar csapat, így döntetlen lett a vége.

Eredmény – Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, első forduló

Wisla Plock – MVM Veszprém 27-27 (11-13)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik