Sport

Lefőtt a kávé: Serena Williams nagyot kortyolt

serena williams (Array)
serena williams (Array)

Kikapott a torontói tenisztorna elődöntőjében a világelső teniszező. De nem is ez a lényeg, hanem hogy kitől.

Serena Williams immár évtizedek óta a tenisz kiemelkedő alakja, egyeduralkodó a női mezőnyben. A világranglistán második helyezett Simona Halep nemrégiben úgy nyilatkozott, a világelsőségről csak akkor hajlandó elgondolkozni, ha amerikai riválisa visszavonul. Ez egyrészt vicces, mert Lionel Messi például sosem mondana olyat, hogy akkor hajt majd csak az Aranylabdára, ha Ronaldo befejezi pályafutását, vagy fordítva. Másrészt pedig lenyűgöző, Serena letaszíthatatlan a trónról. Legalábbis eddig az volt.

Szombaton egy Belinda Bencic névre hallgató svájci hölggyel csapott össze a torontói viadal elődöntőjében. Kapaszkodj meg: a most 18 éves játékos még meg sem született, amikor Williams már tornákat nyert a profik között. Bencic 1997-ben látott napvilágot, Williams 1995-ben kezdte karrierjét a nagyoknál. Más kérdés, hogy rögtön a legnagyobb lett.

Fotó: Europress fotóügynökség

Serena a tegnapi meccsig 40 találkozón nyert, begyűjtött négy serleget, köztük három Grand Slamet, hisz az Australian Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban sem talált legyőzőre. Egyetlen egyszer kapott ki, Petra Kvitova májusban Madridban verte meg őt.

És szombaton jött ez a Bencic lány. A tinédzser, aki már 20. a világranglistán. A tinédzser, aki a héten kiejtette Eugenie Bouchard-t, Caroline Wozniackit, Sabine Lisickit és Ana Ivanovicot.

Kissé megilletődötten kezdte az összecsapást a svájci, aminek eredményeként 33 perc alatt rögvest hátrányba is került. Tudni kell, hogy Williams nem hogy ritkán kap ki, három játszmás ütközeteket szinte soha nem veszít el, pláne, ha ő kerül előnybe.

Bencic másként gondolta, foggal-körömmel küzdött az egyenlítésért, ami részben extra teljesítményének, részben a másik oldal ki nem kényszerített hibáinak köszönhetően sikerült is.

Fotó: Europress fotóügynökség

A döntő felvonásban 4-0-ra elhúzott, és bár 5-4-nél adogathatott az egyenlítésért Williams, Bencic breakelni tudott és fináléba jutott, ahol Halep vár rá.

Kimondva, kimondatlanul jót tenne a sportnak, a játékosoknak, az edzőknek, a nézőknek és mindenkinek a pálya környékén, ha valaki meg tudná közelíteni Williams szintjét. Mert jelenleg a világon nincs még egy olyan sportág, ahol van egy játékos, aki magával versenyez, a többiek pedig egymással.

Talán ez okoz egy minimális törést Serena karrierjében és váratlan vereségekbe szalad bele az elkövetkezendő időkben. De hogy Bencic lesz valaha világelső amennyiben nem szabdalják pályafutását sérülések, arra nagy téttel mernék fogadni.

Videó – A meccs összefoglalója

Ajánlott videó

Olvasói sztorik