Sport

Gyurta: Jókor jött ez a harmadik hely

Gratulált a riválisainak és már előre tekint a 200 mell bronzérmese.

Gyurta Dánielnek nem sikerült a történelmi bravúr, nem tudta zsinórban negyedszer megnyerni a 200 méteres mellúszó számot a vizes-világbajnokságon, Kazanyban a harmadik lett. A pénteki finálét követően elmondta, miért maradt el a tőle megszokott jó hajrá:


Gyurta Dániel a bronzéremmel
Fotó: Europress Fotóügynökség 

“Ez kizárólag rajtam múlott: ha megúszom a legjobb időmet, én nyerek, nem sikerült, így harmadik lettem, gratulálnom kell a riválisaimnak, elsősorban Marcónak, aki remek úszó. 2007 óta mindig döntős vagyok minden világversenyen, 2009 óta mindenhol érmes, most valamiért ez volt a maximum. Az edzések alapján meglehetett volna a 2:07-es idő, úgy gondolom, az elején hagytam magam belerángatni egy gyorsabb kezdésbe, és ez ütött vissza az utolsó ötvenen. A második túl gyors volt, emiatt nem tudtam úgy hajrázni, mint szoktam – de ezt még végigbeszéljük az edzőimmel” – értékelt a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalának Gyurta.

„Jókor jött a harmadik hely az olimpia előtt. Most majd teljes erővel készülök Rióra és a budapesti világbajnokságra” – ezt már az M4-nek mondta.

A londoni olimpiai bajnok leszögezte, nem érezte tehernek, hogy veretlensége ilyen hosszúra nyúlt, sokkal inkább motivációként élte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik