Sport

Cseh László döntős 100 pillangón

Cseh László (Array)
Cseh László (Array)

A magyar úszó hotlversenyben a legjobb idővel jutott be a szombati fináléba a kazanyi vizes-világbajnokságon.

Cseh László, a 200 méteres pillangóúszás világbajnoka a 100 méteres távon is rendkívül biztatóan kezdett, már a péntek délelőtti programban országos csúcsot repesztett, így a legjobb idővel jutott be az elődöntőbe. 50.91 volt a délelőtti ideje, így a második futamban állt rajthoz.

Ahogyan ahhoz már hozzászokhattunk, nem Cseh rajtja volt a legjobb a mezőnyben, így az első 50 végén még a legjobb háromban sem volt benne. A forduló után aztán már az élmezőnyben volt, 15 méterrel a vége előtt pedig átvette a vezetést és megnyerte a futamát, holtversenyben a legjobb idővel (51.03) jutott be a döntőbe.

“Szerettem volna jobbat úszni, mint reggel, de ennek is örülök. Majd ki kell elemezni, miért nem sikerült – értékelt Cseh az M4-en. – Nagyon remélem, hogy tudom még fokozni a tempót. Az első ötvenben még sok lehet, mintha ott nem lennék elég gyors. Holnap megpróbálok erősebben kezdeni.”


Fotó: MTI

Kicsit korábban Takács Krisztiánnak nem sikerült kiharcolni a részvételt az 50 gyors döntőjében. A 29 éves sprinter – aki az előfutamból 22.21 másodperces idővel összesítésben a nyolcadik helyen jutott tovább – javított délelőtti idején, 22.07 másodperces teljesítményével futamában a negyedik lett, a teljes rangsorban pedig a tizedik helyen zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik