Sport

Grúziában kezd az OSC a BL-selejtezőben

OSC (Array)
OSC (Array)

A férfi vízilabdacsapatok nemzetközi sorozatai közül szeptember elején rajtol el a Bajnokok Ligája az első selejtezőkörrel, amelynek magyar szereplője az OSC lesz.

Az európai szövetség (LEN) csütörtökön készítette el a nyitány csoportjait, a bajnoki ezüstérmes magyarok a grúz fővárosba utaznak, ahol szeptember 4. és 6. között a német Hannoverrel, a francia Marseille-jel és a vendéglátó Lokomotiv Tbiliszivel csatáznak.

A LEN hírlevele szerint a négyesből az első három folytathatja, és az erőviszonyok alapján aligha van veszélyben az újbudaiak továbbjutása.

A magyar bajnok Szolnok a második selejtezőkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe, míg az Eger főtáblásként kiemelt, és csak a végső szakaszban száll be a 2015/16-os sorozatba.

A selejtezőcsoportok összetétele

A csoport (Herceg Novi, Montenegró): Mladost Zagreb (horvát), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Szpartak Volgograd (orosz), Montpellier (francia)
B csoport (Málta): Verona (olasz), Oradea (romániai), Budva (montenegrói), Valletta (máltai)
C csoport (Tbiliszi, Grúzia): A HÍD-OSC-ÚJBUDA, Hannover (német), Marseille (francia), Lokomotiv Tbiliszi (grúz)

A csoportokból továbbjutó első három helyezetthez csatlakozik a második selejtezőkörben a Szolnoki Dózsa-Közgép mellett a horvát Primorje Rijeka, a német Duisburg, a görög Vuliagmeni, a spanyol Sabadell, az olasz Brescia és a szerb Radnicki Kragujevac.

A főtáblás csapatok:
ZF-EGER, Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 (német), Olimpiakosz Pireusz (görög), Pro Recco (olasz), Partizan Beograd (szerb), Galatasaray (török), CNA Barceloneta (spanyol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik