Sport

Hatalmas országos csúccsal bronzérmes Kapás Boglárka

Kapás Boglárka (Array)
Kapás Boglárka (Array)

Egészen elképesztő hajrát mutatott be a 22 éves versenyző, Ledecky világcsúccsal nyert.

Kapás Boglárka a saját előfutamában a harmadik lett, összeségében a hatodik legjobb idővel jutott be az 1500 méteres gyorsúszás döntőjébe. A hétfő délelőtti programban Katie Ledecky világcsúcsót úszott.

A magyar úszó a hetes pályáról indult, a verenyszám fő esélyese, Ledecky már az elején ellépett a mezőnytől, és több egy másodperccel a saját világcsúcs részidején belül volt. Az amerikai versenyzőt a dán Lotte Friis és az új-zélandi Lauren Boyle követte tisztes távolból.

Kapás 500 méternél a hatodik helyen fordult, de láthatóan rákapcsolt. Ekkor országos csúcson belül volt a fiatal magyar versenyző.

Fotó: MTI

Féltávnál az ötödik helyen fordult a 22 éves úszó, nem sokkal elmaradva a negyediktől. Az időeredménye jóval jobb volt, mint az egyéni legjobbja.

250 méterrel a vége előtt a BVSC versenyzője már a negyedik helyen állt, és látható távolságon belül volt Lotte Friis a dobogó legalsó fokáért.

Katie Ledecky hatalmas világcsúccsal megnyerte az 1500 métert, Kapás hatalmasat hajrázott, és harmadik helyen végzett Lauren Boyle mögött. Tizenöt másodpercet javított a saját országos csúcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik