Sport

Cseh László: „Ez egy kirándulás és egy meglepetésérem”

Cseh László (Array)
Cseh László (Array)

Felszabadultan nyilatkozott a 2003 óta minden világversenyén érmet szerző úszóklasszisunk Kazanyban a rá váró újságíróknak.

Holtversenyben bronzérmet szerzett 50 méter pillangón Cseh László Kazanyban, a vizes világbajnokság úszóversenyeinek második napján.

Bemelegítésnek szántuk az 50 métert, ez egy jó kezdés volt, remélem, a többi számomban még ennél is jobb leszek. Ez az 50 egy olyan szám, amiben úsztam már párszor, de igazán sohasem tudom, hogy miből áll igazán jól 50-et úszni. Ennek a számnak az az érdekessége, hogy nincs egyértelmű favorit, úgy éreztem, ha sikerül jobbat úsznom, mint tegnap, akkor lehet esélyem. Ehhez képest mindenki rosszabbat úszott. Nem számít, ki milyen idővel jut a döntőbe” – mondta a 30 éves klasszis, aki első világbajnoki érmét 2003-ban Barcelonában 400 vegyesen szerezte.

Ami a rajtot illeti, Cseh elmondta, a többi számában, így 100 és 200 pillangón, valamint 200 vegyesen nem szenved annyira a rajttól, majd még át kell gondolnia az edzői stábbal, érdemes-e ezzel foglalkozni.

Fotó: MTI

Úgy éreztem, tudom, hogy kell jól rajtolnom, csak nem biztos, hogy sikerült megvalósítani. Itt a fejlődés lehetősége, de azért nem leszek 50 pille-specialista, ez egy kirándulás és meglepetésérem volt számomra. Ez a mostani teljesítmény jó előjel 100-ra, mert azt jelenti, hogy jobban is el tudom kezdeni az 50-et, mint gondoltam” – mondta Laci, akit már jó ideje illik Lászlónak szólítani páratlan teljesítménye okán.

Nagyon érdekes, hogy tud az ember pillangóúszásban fejlődni, erre az útra léptünk rá, ezt élem át, egy újfajta edzésmódszerrel és új edzővel. Nagyon boldog vagyok” – zárta szavait a 10. világbajnoki érmét szerző Cseh László.

Dobos Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik