Sport
olimpiai park budapesten (Array)

Olimpia 2024: A MOB szerint érthetetlen az MSZP-frakció döntése

Sport24
Sport24

2015. 07. 01. 15:45

A szervezet szerint váratlan és érthetetlen, hogy az MSZP-frakció a korábbi pártnyilatkozatokkal ellentétben hétfői ülésén úgy döntött, nem támogatja a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére vonatkozó pályázati szándéknyilatkozatot.

Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatójának elmondása szerint tavaly decemberben és az idén januárban, amikor először megfogalmazódott a budapesti olimpia gondolata, az összes parlamenti párt támogatta az ügyet, majd májusban, a “Társadalmi párbeszéd az olimpiáért” elnevezésű program budapesti nyitórendezvényén Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke, valamint Horváth Csaba, a párt fővárosi képviselője nemcsak jelenlétével, hanem a témában adott nyilatkozataival is az olimpiai pályázat mellé állt.
A budapesti MSZP-sek mellett Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP választmányi elnöke is kiállt az olimpiarendezés mellett.

Ezután a Fővárosi Közgyűlés múlt keddi ülésén az összes parlamenti frakcióval rendelkező párt, így az MSZP valamennyi képviselője, a Jobbik, a KDNP és a Fidesz egységesen az olimpiarendezés mellett foglalt állást, sőt, a Borkai Zsolt MOB-elnökkel, a MOB székházában tartott egyeztetésen Tóbiás József, az MSZP elnöke is nyitottan és pozitívan foglalt állást” – jelentette ki Siklós Erik, s hozzátette, az előzmények után váratlannak és érthetetlennek tartják az MSZP mostani döntését.

Ezzel együtt a MOB bízik abban, hogy a budapesti olimpia – ahogyan eddig is – úgy a továbbiakban is a pártpolitikától mentes, független, nem megosztó, hanem a nemzetet összekovácsoló ügy lesz” – így a MOB marketing és kommunikációs igazgatója.

   Fotó: MTI

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke sajnálja, hogy az MSZP-frakció nem támogatja az olimpiai pályázatot, s jelezte, nem tudja, mi motiválta a pártot a fordulatban. Hozzátette, hogy meglepődött, mert nem sokkal korábban úgy értesült, hogy a párt is egyetért a pályázati szándékkal.

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése egységesen foglalt állást az olimpiai pályázat mellett, de ez alighanem természetes, hiszen a MOB tagok egységesen a sport szerelmesei. A MOB közgyűlésén is elmondtam, szerintem az olimpiai pályázatnak nincs vesztese, csak győztese” – nyomatékosította a MÚSZ elnöke, hozzátéve, hogy ha sikertelen lesz a 2024-es pályázat, azt akkor sem szabad kudarcként megélni, hiszen lehet próbálkozni legközelebb.

“Ha Magyarország akkor sem jár sikerrel, talán 2032-ben menni fog… Sportolóinknak, sportvezetőinknek a hazai olimpia a nagy álma, már csak azért is, mert Magyarország az eddig elért eredményei alapján ezt megérdemli. Az összesített éremtáblázaton mi vagyunk az egyetlenek az első 10 helyezett közül, akik még nem rendeztek ötkarikás játékokat.”

Az Országgyűlés jövő hétfőn dönthet a 2024-es olimpia és paralimpia budapesti megrendezésére vonatkozó pályázati szándék támogatásáról szóló határozati javaslatról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.