Sport

NBA: ez aztán a meglepetés!

A Washington Wizards és a Memphis Grizzlies is előnybe került a rájátszásban.

A meglepetések napja volt az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoport-elődöntőiben. A magyar idő szerint vasárnap hajnali játéknap Washingtonban kezdődött, ahol a hazai Wizards fogadta az alapszakaszban keleti első Atlanta Hawksot. A házigazda szűk tíz perccel a vége előtt már 21 ponttal is vezetett, azonban a vendégek innen jöttek vissza, nem sokkal a rendes játékidő vége előtt egyenlítettek.

Ekkor azonban jött Paul Pierce. A veterán játékos két védővel találta szemben magát az utolsó másodpercekben, ám a palánk segítségével így is bedobta a meccsnyerő kosarat – ami hasonlított a chicagói Derrick Rose egy nappal ezelőtti találatára, azzal a különbséggel, hogy az hárompontos volt. A Washington 2-1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Videó – Paul Pierce meccsnyerő dobása:

A rájátszás kezdete előtt az volt a nagy kérdés, hogy vajon ki tudja megállítani az egész szezonban szenzációs formát mutató, alapszakasz-győztes Golden State Warriorst? Megeshet, hogy a válasz a Memphis Grizzlies lesz. Stephen Currynek nagyon nem ment a dobás ezen a mérkőzésen (21 mezőnykísérletéből csak 8 volt jó, a triplavonalon túlról tízből két sikeres próbálkozása volt sikeres), ez pedig mintha rányomta volna a bélyegét a GSW játékára.

Mindeközben a Grizzlies magasemberei, Zach Randolph (22 pont) és Marc Gasol (21 pont, 15 lepattanó) lubickoltak és 99-89-es győzelemre vezették a Memphist, amely 2-1-es előnyből várja a párharc folytatását.

Eredmények – NBA, rájátszás, főcsoport-elődöntők, 3. mérkőzés

Kelet:

Washington Wizards – Atlanta Hawks 103-101
A párharc állása: 2-1 a Washingtonnak.

Nyugat:

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 99-89
Az állás: 2-1 a Memphis javára. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik