Sport

Kammerernek csak egy ellenfele volt

kammerer zoltán (kammerer zoltán, )
kammerer zoltán (kammerer zoltán, )

Kammerer Zoltán nyerte meg a férfi kajakosok 5000 méteres válogatóversenyét Szolnokon.

Másodikként Pauman Dániel ért be a célba. Hogy melyikük indul majd el ebben a számban a júniusi Európa Játékokon, arról várhatóan edzőjük, Fábiánné Rozsnyói Katalin dönt.

A szombati futamon azok a versenyzők vehettek részt, akik a múlt heti 2000 méteres felmérőn az első harmincban végeztek.


  Fotó: MTI

“Színvonalas és sportszerű csata zajlott, bár számomra kissé meglepő, hogy a többi versenyző nem tudott ott maradni Kammerer Zoltán és Pauman Dániel mögött” – értékelt Storcz Botond, a válogatott vezetőedzője, aki hozzátette: a végeredmény egyáltalán nem meglepetés, mert a két kajakos kiváló formában van, ráadásul tavaly is a táv legjobbjai voltak itthon.
 
A győztes azt mondta: nagyon örül, hogy jól sikerült az első idei versenye, összedolgoztak Paumannal, és igazából edzésnek fogták fel a válogatót, hiszen ők a négyessel már mindenképpen bakui indulók.
   
“Miután nem vagyok már fiatal, nekem elég lehet a négyes az Európa Játékokon, Dani biztos ügyesen helyt tudna állni 5000 méteren. De hogy melyikünk induljon, arról az edzőnk, Fábiánné Rozsnyói Katalin fog dönteni” – tette hozzá.

Jövő hétvégén Európa-bajnokságot rendeznek a sportágban a csehországi Racicében, ott egy zömében fiatal versenyzőkből álló csapat képviseli majd Magyarországot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik