Sport

Most sem sikerült a DVTK-nak, a Sopron a bajnok

DVTK, Sopron (dvtk, sopron, )
DVTK, Sopron (dvtk, sopron, )

A Sopron fennállásának kilencedik bajnoki címét szerezte meg a női kosárlabda NB I-ben, ugyanis az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő negyedik mérkőzésén győzött Miskolcon, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.

A nyolcszoros bajnok soproniak múlt hétfőn 77-74-re nyerték a finálé nyitómérkőzését, három nappal később a 19 év után döntőbe jutott DVTK 90-86-tal egyenlített, majd vasárnap ismét a Sopron élt a hazai pálya előnyével (75-67). A miskolci csarnokban szerdán is telt ház, azaz kétezer néző bíztatta a csapatokat, a többség hatalmas piros-fehér koreográfiával tisztelgett a kedvencek előtt.

Az alapszakaszgyőztes vendégek kezdtek jobban, Simon Zsófia révén szinte végig vezettek a nyitónegyedben, ám a második felvonás Szécsi Orsolya és a mali Naignouma Coulibaly kosaraival mégis DVTK-előnyről indult. A folytatás már annál inkább az eddigi három döntőjét elbukó miskolci csapat kedve szerint alakult: az olimpiai bronzérmes ausztrál Abby Bishop is magára talált, így a nagyszünetben 31-24 állt az eredményjelzőn. A hazaiak még azt sem érezték meg, hogy kulcsembereik közül Rasheed Rita, Czank Tímea és Rachel Allison sem talált a gyűrűbe az első félidőben.


Fotó: MTI-archív

Térfélcsere után Sterbenz László együttese egy nagy rohammal fordított, aztán a 26. percben már ismét a házigazdák vezettek (38-37). A frissebbnek tűnő Sopron diktálta a tempót, míg a DVTK büntetőkkel tartotta magát, az utolsó szakasz így is 45-49-ről indult. A negyed első három és fél percében csak három pont született, aztán Krivacsevics Tijána kipontozódása ellenére maradt az öt pont körüli vendégelőny, a hajrában pedig a horvát Iva Ciglar kosarai sorsdöntőnek bizonyultak. A hazaiak már csak egy pontra tudták megközelíteni riválisukat, amely 1993, 1999, 2002, 2007, 2008, 2009, 2011 és 2013 után ünnepelhetett ismét bajnoki aranyérmet.

“Remek két hónap volt. Nem tudok semmi okosat mondani, boldogok vagyunk. Ma mindkét csapat fáradt volt, sok volt a hiba, a vége nekünk sikerült” – értékelt Sterbenz László.

Eredmény – női kosárlabda NB I, döntő, 4. mérkőzés

Aluinvent DVTK Miskolc – Uniqa-Euroleasing Sopron 60-62 (16-14, 15-10, 14-25, 15-13)
legjobb dobók: Coulibaly 19, Bishop 10, illetve Ciglar 19, Simon 16, Crvendakic 10, Hartley 10

A párharc végeredménye: 3-1 a Sopron javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik