Sport

Ovecskin legenda lett

Alekszandr Ovecskin (alekszandr ovecskin, )
Alekszandr Ovecskin (alekszandr ovecskin, )

Minden idők leggólerősebb washingtoni hokisa lett az orosz. Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapjának eredményei.

Épp a minap írtunk róla, hogy Alekszandr Ovecskin már hatodik szezonjában jutott el legalább 50 gólig és beállította Peter Bondra washingtoni franchise-rekordját is. Az orosz szélső magyar idő szerint pénteken hajnalban ismét eredményes volt, emberelőnyben vette be a Montréal Canadiens kapuját, ezzel pedig ő lett a washingtoni klub történetének leggólerősebb játékosa, már 473-nál jár. Ráadásul szépségdíjas találatot jegyzett.

„A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Előbb-utóbb az én csúcsomat is átadják a múltnak. Jó érzés történelmet írni” – mondta Ovecskin, aki ráadásul 5-4-es győzelmet is ünnepelhetett a Canadiens ellen.

Videó – A történelmi pillanat:

Keleten fokozódik a rájátszásba kerülésért vívott harc, miután a Boston nyerni tudott Detroitban – kétgólos hátrányból fordítva a harmadik harmadban -, illetve az Ottawa Senators is bezsebelte a két pontot a Tampa Bay Lightning ellen.

A címvédő Los Angeles Kings valóságos „mészárlást” végzett, a regnáló bajnok 8-2-vel küldte haza a jobb sorsra érdemes Edmonton Oilerst. A Kings ezzel ráadásul feljött a még éppen rájátszást érő nyolcadik helyre a Nyugati Főcsoportban.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Los Angeles Kings-Edmonton Oilers 8-2
Columbus Blue Jackets-New York Islanders 4-3 – szétlövés után
Montreal Canadiens-Washington Capitals 4-5 – szétlövés után
Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 2-1 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings-Boston Bruins 2-3
Florida Panthers-Carolina Hurricanes 6-1
St. Louis Blues-Calgary Flames 4-1
Minnesota Wild-New York Rangers 2-3
Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik