Sport

Mikler: A Szeged nem okozhat meglepetést nekünk

Mikler Roland (mikler roland, )
Mikler Roland (mikler roland, )

A kapusteljesítmények meghatározóak lehetnek a szombati veszprémi kézilabda örökrangadón.

Nyolc év telt el azóta, hogy a szegedi kézilabdázók utoljára győzelmet ünnepelve indulhattak haza Veszprémből, azóta mindig azzal ugratták a veszteseket az ellenfél szurkolói, hogy „Indul a busz”. A papírforma az MKB MVM Veszprém és a MOL Pick Szeged szombati újabb összecsapása előtt is hazai győzelmet sejtet, ám ezt José Manuel Sierra, a szegediek 36 éves világbajnok kapusa szerint nem kell készpénznek venni.

„A két legjobb magyar csapat mérkőzik meg egymással, egészen biztos, hogy nagy meccs lesz, abban viszont a házigazdák távolról sem lehetnek biztosak, hogy ezúttal is nyerni fognak. Nem kell mást tennünk, csak ugyanolyan jól, higgadtan és magabiztosan játszani, mint a Bundesliga sztárcsapat Rhein-Neckar Löwen ellen, akiket idegenben és hazai pályán is le tudtunk gyűrni.  Az a kettős győzelem és annak köszönhetően a legjobb nyolc közé jutásunk a Bajnokok Ligájában szárnyakat adott a csapatnak, személy szerint nekem is, aki már négy BL győzelemmel dicsekedhet. Mindegia és Ka:llman nélkül is nyerni megyünk Veszprémbe, és ezért nagyon meg fogunk dolgozni a Veszprém Arénában. Alig néhány nappal a Löwennél is jobb THW Kiel szegedi vendégjátéka előtt szükségünk van erre a sikerre, úgy is mondhatom, hogy a szombati győzelmünkkel ijesztő üzenetet küldhetünk a BL győzelemre is esélyes német együttesnek” – nyilatkozta José Manuel Sierra a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának, hozzátéve, hogy az örökrangadón a kapusteljesítmények meghatározóak lehetnek.

Fotó: MTI

Mikler Roland még csak 22 éves volt és kapusként a Dunaferr SE csapatát erősítette, amikor nyolc évvel ezelőtt későbbi csapata, a Szeged hétméteres büntetőpárbajban két vállra tudta fektetni a Veszprémet. Éppen ennek köszönhetően lett bajnok, ám ezt a sikerét az óta sem tudta megismételni.

„Nagyon tisztelem Sierra „kollégámat” de most ellent kell mondanom neki” – ezzel vette át a szót Mikler Roland. “Abban  egyetértek vele, hogy a kapusteljesítmények erősen befolyásolhatják az eredmény alakulását, de az én csapatom támadásban és védekezésben is olyan erős, hogy a Szeged nem okozhat kellemetlen meglepetést nekünk. Mint minden meccsünkön, ezúttal is a szilárd védekezésre és a labdaszerzésekre építkezünk majd, és ha azt a játékot tudjuk „kitenni” a pályára, amit szoktunk, akkor a győzelmi statisztikánk is javulni fog. Olyan mérkőzésre van kilátás, ami a kézilabdasport népszerűségét tovább növelheti.”

Mint ismeretes, a két magyar rivális április 12-én folytatja szereplés a Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében. Az MKB MVM Veszprém idegenben a Paris Saint-Germain ellen lép pályára (17.30 óra), a MOL Pick Szeged pedig hazai közönsége előtt fogadja a THW Kiel együttesét.(19.15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik