Sport

Legyőzte a Fradit és kupagyőztes a Győr

Heidi Löke (heidi löke, )
Heidi Löke (heidi löke, )

Szoros első félidő után végül simán nyert a Győri Audi ETO KC az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében.

Jól kezdte a vasárnapi kupadöntőt a címvédő Győri Audi ETO KC, amely a 12. percben már 7-2-re vezetett. Elek Gábor időkérése után mintha rendezte volna sorait a fővárosi együttes, amely a szünet előtt feljött mindössze egy találatra (15-14).


Fotó: MTI

A második játékrész kezdetén Kovacsics vezérletével öt gólt is berámoltak a győriek a ferencvárosi kapuba, és ugyan Elek Gábor ezúttal is időt kért, a Fradinak nem sikerült megfognia a Győrt, így lényegében el is dőlt a mérkőzés. A folytatásban még ugyan tudott valamelyest kozmetikázni az eredményen az FTC, de a Győr nyerte a döntőt.

A győriek sorozatban 11-szer hódították el a Magyar Kupát. A sikerrel az örökrangsorban az ETO beérte fővárosi riválisát, és már csak a Vasas van előttük 12 sikerrel. A bronzérmet az MTK-t legyőző Érd kaparintotta meg.

Eredmény – Török Bódog női Magyar Kupa, döntő

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 29-23 (15-14)
Gólszerzők:
Kovacsics 10, Löke 4, Aguilar 4, Bognár-Bódi 3, Szen 3, Szepesi 2, Milanovic Litre 1, Hornyák 1, Planéta 1, illetve Pena 8, Tomori 5, Szarka 3, Szamoránsky 3, Szucsánszki 2, Vérten 1, Cifra 1 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik