Sport

Tomori BL-t akar nyerni, ezért igazol Győrbe

tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna)
tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna)

Hét biztos távozót és öt új érkezőt számol eddig a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. Az újak közül az egyik legnagyobb név Tomori Zsuzsanna, akinek nagy álma a Bajnokok Ligája elhódítása.

Bár még javában zajlik az idei női kézilabda szezon, a sportágban megszokott módon már most kialakultak a jövő évi keretek. A Győri Audi ETO-nál nagy lesz a mozgás, hiszen legalább hét játékos távozik, míg öt új arc is fel fog tűnni a győri öltözőkben.

A magyar csapat egyik legnagyobb szerzeménye Tomori Zsuzsanna, aki az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatából érkezik. A balátlövő a győriek hivatalos honlapjának elárulta, hogy miért is a BL-címvédőhöz írt alá.

 Fotó: MTI 

Azért választottam a Győrt mert BL-t szeretnék nyerni. Régi célom már ennek a kupának az elhódítása, és erre itt mindenképpen lehetőséget látok. Az ETO-ban végzett munkára van egy kis rálátásom, nagyon szimpatikus számomra, és úgy érzem, ebben a közegben, klasszis játékosok között még sokat tudok fejlődni. A feladat és az új lehetőség nagyon motivál, várom már a győri kezdést.

A Győri Audi ETO csapatától Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic Litre, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar, Jelena Grubisic és Katrine Lunde is távozik, míg Ana Sen szerződéshosszabbítása egyelőre bizonytalan. Az érkezők listája ennél rövidebb, hiszen Tomori Zsuzsanna mellett Kiss Éva, Tóth Gabriella, Nycke Groot és Yvette Broch személyében öt új szerzeménye lesz a győrieknek.

Jelentős átalakulás megy végbe csapatunknál a nyár folyamán, ezt a helyzetet részben az idei szezon sérülései miatti, időközi igazolások okozták. Az új keret kialakításánál mindenképpen fő szempont volt, hogy a csapat olyan erőt képviseljen, amellyel továbbra is Európa élvonalában maradhat. Továbbá igyekeztünk a lehető legtöbb posztra hazai játékost beépíteni, valamint tovább folytatjuk a saját nevelésű, fiatal játékosaink beépítését a felnőtt csapatba” – mondta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik