Sport

Visszavonult az NBA legendája

steve nash (steve nash)
steve nash (steve nash)

Steve Nash 41 évesen és számtalan sérüléssel a háta mögött úgy döntött, befejezi profi karrierjét.

A Los Angeles Lakers irányítója szombaton jelentette be, számára ennyi volt, szögre akasztja a cipőt. Nash 1996-os draftolása óta – a 15. helyen húzta be a Phoenix Suns – 19 szezont nyomott le az NBA-ban, de az utóbbi három hátproblémái már nem volt az igazi.

Nash 1998-ig játszott a Sunsban, majd a Dallas játékosa lett, 2004-ben pedig ismét Phoenixben kötött ki, ahol egészen 2012-ig kosarazott. Ekkor a Lakers két első körös és két második körös draftcetliért csábította magához.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Los Angelesban azt remélték, hogy Magic Johnson után újra lesz egy hasonlóan dinamikus irányítójuk, de folyamatosan a hátával küszködött, sokat volt sérült, így elmaradt a csoda, főleg hogy a második meccsén új csapatában eltört a lába, amiért hét hetet hagyott ki.

Az elmúlt három évben mindössze 65 meccsen kapott szerepet, 11,4 pontot és 6,4 asszisztot átlagolva. Karrierjét a gólpasszok tekintetében (10 335) a harmadik helyen zárta John Stockton és Jason Kidd mögött.

Kétszer választották meg az NBA legértékesebb játékosának (2005, 2006), nyolc All Star gálán szerepelt, bajnoki címet viszont egyszer sem szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik