Sport

Sokkal súlyosabb büntetést kaphat Pistorius

oscar pistorius (oscar pistorius)
oscar pistorius (oscar pistorius)

Nem tudták megakadályozni Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok futó ügyvédjei, hogy az ügyészség megfellebbezze a sportoló ellen gondatlanságból elkövetett emberölés címén hozott ítéletet, szigorúbb ítéletet kérve.

Thokozile Masipa bírónő a témában pénteken tartott johannesburgi meghallgatáson elutasította az ügyvédeknek a fellebbezés elvetését kérelmező beadványát. 

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Pistorius 2013. február 14-én a saját házában a fürdőszoba ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampot, mert állítása szerint betörőnek vélte. Tavaly októberben öt év börtönbüntetésre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával. A börtönből akár már augusztusban kiszabadulhat, és a büntetés fennmaradó részét házi őrizetben töltheti. 
    
Az ügyészség azért fellebbezett, mert továbbra is az az álláspontja, hogy az atléta szándékosan végzett barátnőjével. A vádhatóság másodfokon azt akarja elérni, hogy a paralimpikont előre megfontolt emberölés miatt ítéljék el, ami legalább 15 év szabadságvesztéssel sújtható. 
    
Az ügyvédek szerint azonban a fellebbezés engedélyezése hibás döntés volt, mert így “az ügy sohasem fog véget érni”. Masipa bírónő az elutasítást indokolva azt mondta, hogy az ügyvédi kérelem “nem tartalmaz semmi újdonságot”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik