Sport

Újra összeáll a Janics-Kovács álompáros

Kovács-Janics (kajak-kenu, kovács katalin, janics natasa, )
Kovács-Janics (kajak-kenu, kovács katalin, janics natasa, )

A 39 éves rekordszámú, 33-szoros világbajnok kajakos, Kovács Katalin szülése után október eleje óta állt újra edzésbe, és továbbra is az olimpiai bajnok párjával képzeli el a folytatást.

„Amióta kijöttem a szülőszobából, azóta azzal a kérdéssel bombáznak, kivel fogok majd párosban versenyezni. A válasz most már nyilvánvaló: Janics Natasával. Ezt persze könnyű kimondani, hogy ehhez a feltételek teljesüljenek, azt még nem látom teljesen tisztán. Sokat beszélünk egymással, bízunk egymásban. Nem gyötröm azzal magam, mi lesz, ha esetleg valami rosszul sül el. Felesleges lenne. Rio (a következő olimpia helyszíne)van előttem, semmi más, és mindent szeretnék megtenni a következő olimpiáért, a hátralévő másfél évben” – magyarázta Kovács Kati az index.hu kérdésére

 Kovács Katalin és Janics Natasa utoljára Londonban ült egy hajóban, akkor aranyat nyertek K2-500-on
Fotó: MTI 

Janics jelenleg Mexikóban él, és majd valamikor áprilisban tér haza, onnan kezdődhet újra közös pályafutásuk és az aktuális világbajnok Szabó Gabriella-Csipes Tamara és a Kárász Anna-Vad Ninetta duóval kell majd leginkább megküzdeniük.

A világbajnokságot Milánóban rendezik augusztusban. A két rutinos versenyzőnőnek első lépésként oda kellene kvalifikálnia magát, mert ott már a legjobbak olimpiai kvótát szerezhetnek. De akkor sincs semmi gond, ha csak 2016-ra kerülnek újra csúcsformába, mert még akkor is lehet kvalifikációt szerezni az olimpiára. Persze ehhez a fent említett két párosnak is lesz hozzáfűznivalója.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik