Sport

Hihetetlen spárga itt, 23 kimaradt büntető ott

Jonathan Quick (jonathan quick, )
Jonathan Quick (jonathan quick, )

A Los Angeles Kings idegenben, az Edmonton Oilers hazai pályán nyert az észak-amerikai jégkorong-bajnokságban (NHL).

Nem újdonság, hogy a hokikapusok hajlékonyabbak az átlagembernél, de Jonathan Quick „emelni tudta a tétet”: a Los Angeles Kings hálóőre olykor egészen elképesztő mozdulatokat képes bemutatni. Nem volt ez másképp magyar idő szerint csütörtökön hajnalban sem, amikor a regnáló bajnok a rivális Colorado Avalanche otthonába látogatott és nyert 4-1-re.

Bő hat perc volt vissza a mérkőzésből, amikor a Colorado vezetett támadást a jobb oldalon, a korong pedig végül Alex Tanguaynél kötött ki, aki nem teketóriázott sokat és egyből kapura lőtt. Igen ám, csakhogy Quick résen volt és egy emberfeletti spárgával megóvta kapuját a góltól, ennek köszönhetően ráadásul a végjáték sem lett izgalmas.

Videó – Jonathan Quick látványos bravúrja:

A Tampa Bay Lightning legyőzte az Anaheim Ducksot, míg a Montréal Canadiens kikapott Ottawában, így a floridai együttes befogta kanadai riválisát a keleti konferencia élén. Nyert a Detroit, a Minnesota és az Edmonton is – utóbbi találkozó kapcsán érdekesség, hogy az Oilers maratoni szétlövésben kerekedett felül a Boston Bruinson, a párharc csak a 12. párosításban dőlt el, ráadásul – most kapaszkodjanak meg – egyetlen játékos járt csak sikerrel, Martin Marincin.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Ottawa Senators-Montreal Canadiens 4-2
Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings 2-3, szétlövés után
Calgary Flames-Minnesota Wild 2-3, hosszabbítás után
Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 1-4
Edmonton Oilers-Boston Bruins 4-3, szétlövés után
Anaheim Ducks-Tampa Bay Lightning 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik