Sport

Super Bowl: a seattle-i edző elvitte a balhét

Russell Wilson (russell wilson,)
Russell Wilson (russell wilson,)

A Seattle Seahawks mestere, Pete Carroll teljes mértékben magára vállalta a felelősséget. Az edző szerint egyszerűen hihetetlen védekezést mutatott be a Patriots az utolsó játékuknál.

Senki sem értette, hogy egy perccel a lefújás előtt, az egyyardos vonalnál – amikor már csak ezt a közel egy métert kellett volna megtenni a bajnoki aranyért – miért nem futójátékot válaszott a Seattle Seahawks együttese a hajnali Super Bowlon. A választ a csapat mestere, Pete Carroll szolgáltatta a nagyközönségnek.

Én mondtam a srácoknak, hogy passzoljunk. Az én hibám az egész. Rengeteg időnk volt megnyerni a találkozót. A játék után még ott lett volna a harmadik és negyedik kísérlet is, amiből megnyerhettük volna a meccset úgy, hogy az ellenfélnek már ne maradjon ideje szinte semmire” – nyilatkozta a vezetőedző az NBC-nek.

A tréner arra is kitért, hogy milyen érzések kavarogtak benne, amikor a New England Patriots játékosa, Malcolm Butler lehúzta Russell Wilson passzát a levegőből.

Szavakkal nagyon nehéz leírni. Elképesztően kemény volt. Mindenki hihetetlen erőket mozgósított, láttam, hogy az egész csapat akarja ezt a sikert, a játékosok, az edzők és a 12. játékos, azaz a seattle-i közönség is. Mindent megtettek, ami ahhoz szükséges, hogy ismét bajnokok legyünk.

Szörnyű érzés volt így lejönni a pályáról. Mindent megtettünk, ami szükséges ahhoz, hogy megnyerjünk egy futballmeccset, ám ez most mégsem sikerült. Az ellenfélről sem szabad megfeledkeznünk, akik remek munkát végeztek. Adtak maguknak egy lehetőséget és éltek is vele, így ők nyerték a találkozót és nem mi.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A XLIX Super Bowlt a New England Patriots gárdája nyerte, miután 28-24-re legyőzte a Seattle Seahawks együttesét.

A Hazafiak részéről negyedik bajnoki címével rekordot állított be Tom Brady irányító és Bill Belichick vezetőedző is. Előbbi Joe Montanát és Terry Bradshaw-t, a San Francisco 49ers, illetve a Pittsburgh Steelers élő legendáját érte utol, míg a tréner Chuck Nollt, aki a 70-es években négyszer vezette diadalra a Steelerst.
    
A Super Bowl legértékesebb játékosának, immár harmadszor Tom Bradyt választották, így ebben is utolérte a rekorder Montanát. A Patriots nyolcadik döntőjén negyedik bajnoki címét szerezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik