Sport

Őrült, hihetetlen meccsen lett bajnok a Patriots

new england patriots (new england patriots, )
new england patriots (new england patriots, )

A New England Patriots olyan forgatókönyv után lett az amerikaifutball-liga győztese, amilyet írni sem lehetne.

Igazi csúcsmeccset várhattunk az NFL döntőjétől, hiszen a Super Bowlban a két konferencia legjobbja, a Seattle Seahawks és a New England Patriots találkozott, vagyis idén nem is lehetett volna erősebb párosítást összehozni.

A ‘Hawksnak a védelme, a Patsnek a támadósora átlagon felüli, így megtippelni sem lehetett, mi lesz a találkozó végkimenetele. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legtöbb fogadóiroda egy, maximum kétpontos bostoni diadalt jósolt egy olyan sportágban, ahol negyedenként akár 15-20 pont is esik.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A találkozót a New England kezdte jobban, Tom Bradyék simán átvágtattak többször is a pályán, míg a Seattle szó szerint szenvedett, egyetlen épkézláb támadást sem tudtak felmutatni, de a második etap végén hirtelen feltámadtak és 14-14-re módosították az állást.

A szünet után fordult a kocka, Brady másodszor is eladta a labdát, a Seahawks pedig minden hibát kihasznált, ráadásul előhúzták a titkos fegyvert, Chris Matthewst, aki korábban senkinek sem kellett, majd a kanadai ligából igazolták le.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A harmadik harmad így már 24-14-es seattle-i vezetéssel ért véget. A tízpontos hátrány két labdabirtoklásnyi különbséget jelentett a Patriotsnak, így a hibák ellenére is bele kellett húzniuk: közel hét perccel a meccs vége előtt Danny Amendola touchdownjával már csak három volt közte, majd Julian Edelman jó elkapásával már fordítani tudtak.

A Seattle az utolsó két percben TD-t kellett, hogy szerezzen a sikerhez, ám Kearse valószínűtlenül szerencsés elkapása sem volt elég ehhez, hiszen Wilson az egyyardos vonalnál eladta a labdát, így a New England Patriots lett az NFL bajnoka.

Eredmény – NFL-döntő, Super Bowl

Seattle Seahawks – New England Patriots 24-28

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik