Sport

Negyedik a női, ötödik a férfi kardválogatott

Márton Anna (márton anna, )
Márton Anna (márton anna, )

A magyar női kardválogatott a negyedik, a férficsapat pedig az ötödik helyen végzett a vasárnapi világkupaversenyen Athénban, illetve Padovában.

 Fotó: MTI

A Márton Anna, Péntek Brigitta, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata összeállítású együttes előbb 45-28-cal “melegített be” a görögök ellen, majd a nyolcaddöntőben 45-38-ra verte a lengyeleket, a negyeddöntőben pedig 45-34-re a franciákat. A fináléba kerülésért aztán nem bírt a világelső oroszokkal, akiktől 45-31-re kapott ki, végül – bár sokáig vezetett – 45-40-es vereséget szenvedett a világbajnok amerikaiaktól.

Az athéni negyedik hely ezzel együtt szép teljesítmény, mert ezt megelőzően legutóbb a 2012/13-as szezonban, csaknem három éve sikerült a négy közé jutás vk-viadalon.

A Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron négyes Padovában a nyolcaddöntőben 45-31-re legyőzte az ukránokat, a negyeddöntőben viszont szoros mérkőzésen, 45-43-ra kikapott a világbajnok németektől. A folytatásban aztán előbb a románok ellen nyert 45-44-re, végül, az ötödik helyért az amerikaiakat verte 45-36-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik