Sport

Michelisz Norbert egyet előre lépett

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

A WTCC magyar versenyzője Valenciában egy egész napon át próbálgathatja a Honda 2015-ös gyári versenyautóját. Erre eddig nem nagyon volt példa.

A WTCC blog számára a Honda gyári programjáért felelős JAS Motorsport csapatfőnöke, Alessandro Mariani elárulta, Michelisz Norbert a héten ismét autóba ülhet, és Valenciában egy napon keresztül dolgozhat a csapat hivatalos tesztautójával.

Tavaly itt tartották az év eleji kollektív tesztet, és mivel a legnagyobb rivális, a Citroen  is ott van Valenciában,  ez lesz idén az első alkalom, amikor két márka találkozik a pályán.

A Honda Valenciában a kasznihoz érkező újításokat: az új  aero-elemeket, valamint a futóműben és a differenciálműben kialakított fejlesztéseket teszteli. Zengő Zoltán elárulta, korábbi években a legnagyobb lemaradásuk a riválisokkal szemben  rendre a tesztnapok számában jelentkezett, ezért volt az, hogy a Zengő Motorsport csapata csak 4-5 futam után találta meg a megfelelő beállításokat a gyári Hondán.

Hogy a magyar pilóta már most tesztelhet, az mindenképpen előrelépés. A Honda WTCC fejlesztése a végéhez közeledik, a csapatfőnök elmondta azt is, a következő teszt (valószínűleg a barcelonai) után véglegesítik a 2015-ös csomagot.

Valamikor február elején várható a gyári pilóták hivatalos megnevezése, így legkésőbb akkor derül ki, Michelisz Norbert milyen csapattal a háta mögött áll rajthoz a 2015-ös szezonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik